Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Athlon x2 5000+ użycie procesora • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Athlon x2 5000+ użycie procesora

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez morf_ik 18 Paź 2008, 22:44

reklama
Witam.
Zakupiłem ten oto procek ale mam parę pytań, ponieważ jest to mój pierwszy procesor dwurdzeniowy :)
Pierwsze z nich, to czemu użycie procesora (pod alt+ctrl+del) nie przekracza 50%, jeden rdzen jest obciążony bardziej, drugi mniej.
Dlaczego tak jest? czy nie może osiągnąć 100%?
Drugie pytanko, to dlaczego w aplikacjach np. najnowszy winrar nie jest wykorzystywana pełna moc? Przy wypakowywaniu sporego archiwum procesor był obciążony tylko w ~10% a samo wypakowywanie trwało bardzo długo ;/
Dzięki za pomoc.
Pozdr.

ups troszkę działy pomyliłem, miałem dać do hardware :P
proszę o przeniesienie jak coś :))
morf_ik
~user

Dołączenie: 12 Mar 2006, 18:46

Postprzez Lecter 18 Paź 2008, 23:56

morf_ik napisał(a):Przy wypakowywaniu sporego archiwum procesor był obciążony tylko w ~10% a samo wypakowywanie trwało bardzo długo

Wypakowanie nie jest bardzo wymagające, szybkość tej czynności zależy też od innych części, np. od dysku twardego

morf_ik napisał(a):czy nie może osiągnąć 100%?

może, odpal np. wymagającą grę
Image
Image
Awatar użytkownika
Lecter
~user

Dołączenie: 26 Gru 2005, 17:00
Pochwały: 303

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości