czyli wystarczy isc do kupca i kupić od niego przywileje handlowe ? mam tego gościa na środku mapy ale on ma troche dzewa i narzędzi do sprzedania. właśnie gram tutoriala
Dodano Dzisiaj, 14:44:co zrobić by zamieszkali mieszczanie ???
Dodano Dzisiaj, 21:54:Wciąż nie mam patrycjuszy a mieszczanie też nie za bardzo cos sobie radzą.ciągle nie wiem jak zdobyć przywileje handlowe? czy dostaje się je za współprace z innymi kupcami? handlując z nimi dostaje się punkty chwały.Stoje w miejscu a nie może to być takie trudne skoro tylko ja mam taki problem
Dodano Dzisiaj, 16:38:no i z bólami się dorobiłem patrycjuszy.mam już całkiem nie złe miasto

a wszystko za sprawą żebraków których ugościłem

dziwne. tak nawiasem mówiąc troche gra staje się powoli irytująca-no bo żeby zrobić np.piwo trzeba mieć dwa składniki .i trzeba mieć dużo szczęścia zeby te składniki znajdowały się na jednej wyspie. I tak miotam się z jednej wyspy z jednym składnikiem na drugą wyspę z drugim składnikiem by wszystko zawieść na główną wyspe i napić się piwa. i tak z każdą zaawansowaną produkcją.a trzeba pamiętać że do każdej zajętej wyspy przypada min.1 statek. trochę męczące.No i znajdowanie w tłumie różnych postaci to jakaś porażka

zamiast skupić się na budowie i nadzorowaniu miasta latam z "lupą" jak ten głupi.