Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
driver_irql_not_less_or_equal i viamraid.sys -> seagate 1 • programosy.pl

• Ogłoszenie:

driver_irql_not_less_or_equal i viamraid.sys -> seagate 1

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL i viamraid.sys -> Seagate 1

Postprzez Grubcio115 05 Lis 2007, 16:17

reklama
Witam. Ostatnio coś złego dzieje sie z moim komputerem. Na początku pojawiło sie (przepraszam za dosłowność) kumkanie... pstrykanie w okolicach dysku. Po dwóch zawiesił się totalnie komputer.. zresetowałem go.. potem już system nie wystartował. Uruchomiłem więc drugi (zapasowy) Windows na innym dysku. I tu wywaliło mi BlueScreena z błędem sterownika viamraid.sys (mimo ze to nie ten dysk). Zawitałem więc do Biosu i wyłączyłem sterowniki raid. System zapasowy uruchomił się ale nadal występuje to kumkanie. Tyle że się komputer nie zawiesza.

Załączam zdjęcie BlueScreena (dokładny opis błędu itp...)
sory za jakos ale robione aparatem.

Image

Domyslam się ze problem ze sterownikami viamraid.sys... ale jak wgrac nowe? kompatybilne z moją płytą główną i systemem? płyta marki VIA. (co do sterów to podczas instalacji windowsa włożyłem dyskietke i doinstalowalo je.... mial do wyboru SATA_RAID_XP. i te wlasnie wybralem... czyzby juz nie byly kompatybilne z moim windowsem? ostatnio zainstalowałem Bluesoleil (Bluetooth))
Ostatnio edytowany przez Grubcio115, 07 Lis 2007, 15:51, edytowano w sumie 1 raz
50 postów za mną :D
Grubcio115
~user

Dołączenie: 31 Sie 2005, 13:39
Miejscowość: MG
Pochwały: 8

Postprzez karolp1993 05 Lis 2007, 16:46

Co do kumkania. Zamień wtyczki molex od dysków i zobacz czy pomogło.
Awatar użytkownika
karolp1993

Dołączenie: 12 Lip 2006, 18:58
Miejscowość: Lubicz
Pochwały: 22

Postprzez Grubcio115 07 Lis 2007, 15:52

czy nikt nie wie jak to naprawić? Błąd jest uciązliwy i nadal nie mam dostępu do kompa przez ten wlasnie komunikat ;/
50 postów za mną :D
Grubcio115
~user

Dołączenie: 31 Sie 2005, 13:39
Miejscowość: MG
Pochwały: 8

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości