• Ogłoszenie:

Długoterminowe testy av

Bezpieczeństwo systemów, usuwanie wirusów, dobieranie programów antywirusowych. Obowiązkowe logi w tym dziale: trzy z FRST + Gmer.

Długoterminowe testy av

Postprzez noname80 28 Lis 2009, 22:25

reklama
czy testy antyvirusów które trwaja po kilka miesięcy mają sens?
śledze test który robi AV-Test, juz chyba 43 tygodnie trwa albo i dłużej. co ciekawe akstualnie na pierwszym miejscu króluje Panda, ale widziałem że do tej pozycji dochodziła stopniowo, rywalizowała z MacAfee i G datą głownie, z innymi też.
czy tego typu test może byc iwarygodny?co sądzicie o jego wynikach?
noname80
~user

Dołączenie: 21 Lut 2009, 19:33

Długoterminowe testy av

Postprzez NieWiem 28 Lis 2009, 22:41

Ja się przyznaję bez bicia, że do testów wszelakich cudownych programów AV podchodzę bardzo sceptycznie. Aczkolwiek miło jest patrzeć, jak co chwila producenci wymyślają coraz to nowsze rozwiązania, mające wspomagać bezpieczeństwo komputera :)

Moim zdaniem: nieważne czy masz Pandę, ESETa, Kaspra, Avasta, czy nie masz nic. Wpada taki Virut i wszystkie cudowne programy AV można sobie wsadzić :)
1. Pomocy udzielam wyłącznie na licencji beerware!
2. Jeśli nie odpowiadam od razu w temacie, to znaczy że mam życie poza internetem. Uszanuj mój dobrowolnie poświęcony czas i nie oczekuj wszystkiego natychmiast. Jeśli nie odpowiadam przez 48 godzin, przyślij PW.

STOP ++> trollom, dzieciom neostrady, emo, Forestom, kotożercom i nienawiści [ nie dotyczy wymienionych wcześniej ]
Image
Awatar użytkownika
NieWiem
~user

Dołączenie: 19 Cze 2009, 17:01
Miejscowość: Okolice Okolic
Pochwały: 171

Długoterminowe testy av

Postprzez noname80 01 Gru 2009, 22:59

ehhh mysle ze troche przesadzasz, w necie tez niby pelno opinii a jak poznasz która jest opłacona?

i nie tak łatwo złapać vira jak ma sie dobry soft przeciwko temu
noname80
~user

Dołączenie: 21 Lut 2009, 19:33

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości