"Od pewnego czasu gram w Borderlands 2 i dorobiłam się postaci na całkiem wysokim poziomie. Niestety, z różnych powodów zmuszona byłam kompletnie przeczyścić komputer, zreinstalować Windows 7 i na nowo instalować grę. Nie chcąc stracić postaci (nie mam na tyle czasu, żeby zaczynać całą grę od nowa) przed czyszczeniem komputera na wszelki wypadek skopiowałam cały folder Borderlands 2, znajdujący się w takim miejscu: Users > USER > My Documents > My Games > Borderlands 2. W tym folderze znajdują się 3 foldery: Binaries, LauncherData i WillowGame. Teraz zainstalowałam grę i podmieniłam oryginalny folder Borderlands 2 na ten stary z zapisem postaci. Zmieniłam jednak nazwę użytkownika, więc wygląda to teraz tak: Users > Vettien > My Documents > My Games > Borderlands 2. Gdy uruchamiam grę, nie zauważa ona jednak mojej postaci, pojawiają się tylko opcje utworzenia nowej.
Postanowiłam coś sprawdzić: stworzyłam nową postać, dobiłam do połowy 1 lvl i wyłączyłam grę. Wtedy wycięłam ją z Borderlands 2> WillowGame > SaveData > "jakieś numerki", po czym skopiowałam do innego folderu. Wtedy znowu wkleiłam ją na poprzednie miejsce. Gra znowu nie odczytała, że zapis tam jest. Ponownie pojawiły się jedynie opcje stworzenia nowej postaci.
Szukając odpowiedzi w internecie nie znalazłam nic, co by mi pomogło, jedynie tyle, że nazwa użytkownika jakośtam wpływa na grę. Zmieniałam nazwę użytkownika komputera, gdyż poprzednio było to USER, a teraz Vettien. Jednak w przypadku drugiej postaci, 1-levelowej nie powinno mieć to znaczenia.
Chciałabym odzyskać możliwość grania moją starą postacią. Gram ze znajomymi, a hostem jest ktoś inny, więc aby móc kontynuować grę w któryśdziesiątym akcie wystarczy, że się do nich przyłączę, jednak z tak słabą postacią nie ma to sensu. Próbowałam stworzyć nową postać i zwiększyć jej poziom CheatEngine- pieniądze i bronie mogłabym przecież dostać od nich, a utratę Badass points, eridium i skinów jakoś przeboleję, ale także nie działało.
Nie jestem jakoś bardzo ogarnięta z komputerem, ale nawet jeśli trzeba będzie dokopywać się do linijek kodów czy czegoś, to z instrukcjami jestem w stanie to zrobić. Proszę o pomoc."