No ale nie o to chciałem zapytać.
Programu audacity używam ponieważ potrzebuję zrobić jedynie proste operacje na plikach muzycznych. Dwie ścieżki, przyciąć, odszumić wyciszyć, skleić i tym podobne. Uważam, że jest to najlepszy - darmowy - program do najprostszej edycji.
Kiedyś już korzystałem z programu i problemów żadnych nie było teraz jednak podczas użytkowania komputer nagle się restartuje w zupełnie dowolnym momencie. Raz bawię się przez pół godziny i nic, a za drugim razem po 30 sekundach restart.
Zauważyłem, że na kilka chwil przed tym jak komputer się zrestartuje, wszystkie dźwięki są jakby w zwolnionym tempie - na youtube, winampie i w audacity. Poza tym żadnych oznak błędu nie ma, nie wyskakuje niebieski ekran "śmierci", żadnych okienek z błędem, nic. Komputer restartuję się tak jakby na moment wyłączyć mu prąd.
Mój system to spolszczony z angielskiego windows xp z sp3, karta muzyczna jest zintegrowana. Próbowałem kilku wersji Audacity i problem występuję w każdej (nie sprawdzałem jedynie z najnowszą betą).
Wybaczcie tak obszerny opis ale im więcej Wam powiem tym większa szansa na to, że ktoś będzie wiedział gdzie tkwi problem.
Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu z programem lub podajcie mi jak najbardziej zbliżoną, darmową alternatywę.
Czołem