Pytanie jest zatem proste - czy moze ktoś z Was, użytkowników zna program/system który zawierałby następujące możliwości:
"Essential features":
- tworzenie hierarchicznych list zadań (idealnym rozwiazaniem jest MyLifeOrganized, program jest genialny, niestety ograniczony ze strony innych funkcji) - czyli mozliwość kreowania pod zadań i zagnieżdzonych drzewek. Nie chodzi tu o możliwość tworzenia dodatkowych list czy dzielenia je na foldery - musze mieć możliwość dopisywania innych zadań do zadań głównych w formie drzewka
- korelacja dat zadań z kalendarzem
-synchronizacja z google calendar lub innym dowolnym kalendarzem w formacie iCal
- ustawianie przypomnień
Byłoby świetnie gdyby:
- zadania mogłyby być dostępne via www
- był dostęp przez telefon komórkowy
- dostęp prze telefon komórkowy nie polegałby na przeglądaniu strony www (aplikacja)
Szczyt marzeń to:
- mieć mozliwosć zamieszczanie widgetu na telefon komórkowy wyświetlający mi zadania/eventy kalendarz
- export przypomnień do kalendarza google
Wydaje się niezbyt skomplikowane, ale po przekopaniu setek serwisów/aplikacji zawsze zdarzy się, ze brakuje przynajmniej jednej z podstawowych funkcji lub interfejs jest nie do przeżycia. W tej chwili korzystam jak wspomniałem z MyLifeOrganized, i pod względm tworzenia list to-do jest idealny - dokąłdnie o coś takiego mi chodzi. Niestety nie zapisuje zadań jako eventów do kalendarza a opcje import/export/sync sprowadzają się do wymiany danych tylko i wyłącznie na platformie tego programu.
Może ktoś z Was rozgryzł kiedyś jakiś magiczny system zarządzania życiem