kahoona napisał(a):o jest dysk systemowy?
tak
kahoona napisał(a):- jak był zamontowany u kolegi? Jako jedyny (systemowy), czy też jako "zbiornik danych"? Uruchamiałeś u niego system?
Mój był podłączony pod sata2 a jego pod sata1, tylke że mamy takie same dyski i nie szło rozróżnić w biosie (wyświetlany tylko model) który to który.
Próbowałem uruchomić swój jako tylko zbiornik danych ale za każdym razem z mojego sysytem startował.
- jaką masz płytę główną Ty, a jaką kolega?
moja płyta to DFI Infinity NF UltraII-M2 a jego to niestety nie pamiętam (później napiszę jak siedowiem).
gulek napisał(a):- mogły zostać zainstalowane sterowniki płyty głównej od płyty kolegi na Twoim dysku - i jest konflikt.
to podejrzewałem najbardziej bo w trybie awaryjnym uruchamiał sie. Ale jak pousuwałem stery w trybie awaryjnym to później już nawet awaryjny sięnei uruchamiał tylko drugi blue screen
0x0000007b (0xf79f7524, 0xc0000034, 0x00000000 0x00000000)
kahoona napisał(a):Co do pierwszego - katalog windows/inf, pliki pod nazwą oemXX.inf, oemXX.pnf - musiałbyś znaleźć te, które na 100% nie odnoszą się do Twojej płyty głównej i reszty urządzeń w Twoim komputerze (bo kumpel ma na przykład radeona - i zainstalowało sterowniki M$ do niego) - i je po prostu skasować.
ma on radeona
kahoona napisał(a):
Reinstalacja sterowników niewiele w tej sytuacji pomoże - wpisy "wadliwe" nadal zostają w systemiw.
to w jaki sposób można je usunąć (przyda się na przyszłość, bo jak tryb awaryjny sięnie uruchamiał to już stwierdziłem że szybciej będzie zrobić formata).
Drugie - zwykłe fixmbr w konsoli.
chodzi Ci o konsolę naprawczą co sie włancza poprzez R przy instalce XP??
bo w start/uruchom nie działa.
Nie liczę zwykłego fizycznego uszkodzenia...
to na szczęście nie było przyczyną