maly1 napisał(a):czy na 64bitowym winXP beda dzialac programy 32bitowe
i czy odczuje roznice w pracy, oczywiscie procek 64bitowy.

WOLVERINE napisał(a):bla blab la....
poczekaj zobaczysz, ze juz za pare miesiecy 64bit soft i gry to bedzie standard.

WOLVERINE napisał(a):32bity to jest przerzytek jak kasety vhs.

WOLVERINE napisał(a):kiedys AGP teraz PCI-E
WOLVERINE napisał(a):kiedys 32bit teraz 64bity
WOLVERINE napisał(a):kiedys FAT32 teraz NTFS
WOLVERINE napisał(a):kiedys CD teraz DVD
WOLVERINE napisał(a):Stalker bedzie obslugiwal 64bity

D!eselek 1.9T napisał(a):Klimatyzcja to tez standard, a popatrz w ilu samochodach jezdzacych po naszych ulicach w upaly sa otwarte szyby
fluid napisał(a):jaaaaasne i co jeszcze
z testow wynika ze roznica w tych samych kartach na AGP i PCI-E to roznica KILKU procent a cena ogromna
 srednio 5fps wiecej ...!
 srednio 5fps wiecej ...!fluid napisał(a):programy i wszystkie inne rzeczy beda przystosowane zarowno do 64 jak i do 32 bitow
fluid napisał(a):z takimi stwierdzeniami tez bym uwazal
wszystko ma swoje plusy i minusy
tak samo jest z partycjami na FAT i NTFS
jezeli uzylbys tutaj porownania FAT16 a FAT32 to byloby ok
a tak to...
fluid napisał(a):kolejne nietrafione porownanie
zapewniam cie ze krazki CD nei jeszcze dluuugo
beda sie mialy dobrze chociazby dlatego
ze przemysl fonograficzny nei ma
zadnej alternatywy dla plyt CD
nawet jak cos opracuja nowego
to mina LATA i to DLUGIE lata zanim upowszechni sie
to na tyle ze bedzie mozna wywalic krazki i przejsc na nowa technologie
dokladnie tak samo bylo w przypadku kaset MC
pierwsze krazki cd powstaly w 1980 - to ponad 25lat
a kasety masz do tej pory w sprzedazy i jeszcze pewnie dluuugo beda
fluid napisał(a):jakbys czytal DOKLADNIEJ newsy to bys wiedzial ze beda 3 wersje tej gry
1.z obsluga DX8 dla slabych kompow
2.z obsluga DX9 dla tych lepszych kompow i lepszych kart graf
3.wersja 64-bit
fluid napisał(a):dziekuje za uwage...

Jestem skłonny przychylic sie do opinii "fluida". W najblizszym czasie mam zamiar wymienic proca, myślałem o 64-bit, choc nie byłem do końca przekonany. Ale po przejżeniu tego tematu pozostane chyba przy procach 32-bit. I poczekam 2 lub 3 lata moze wtedy proce 64-bit się bardziej rozpowszechnią no i oczywiście aplikacje i gry wykożystujące w pełni mozliwości tych proców. Cena również gra duzą role. Więc puki co jeśli nie widac różnicy to po co przepłacać.
 Jestem skłonny przychylic sie do opinii "fluida". W najblizszym czasie mam zamiar wymienic proca, myślałem o 64-bit, choc nie byłem do końca przekonany. Ale po przejżeniu tego tematu pozostane chyba przy procach 32-bit. I poczekam 2 lub 3 lata moze wtedy proce 64-bit się bardziej rozpowszechnią no i oczywiście aplikacje i gry wykożystujące w pełni mozliwości tych proców. Cena również gra duzą role. Więc puki co jeśli nie widac różnicy to po co przepłacać.  Chyba że się myle to prosze mnie poprawic.
 Chyba że się myle to prosze mnie poprawic. 

WOLVERINE napisał(a):bo wiesz otwarte okno czy klimatyzacja daja ten sam efekt czyli mily chlodzik, ale przewaga otwartego okna nad klimatyzacja jest to ze przez okno mzona wystawic glowe za przez klimatyzacje to wiesz mozna co najwyzej wsadzic sobie tam....palca
tak zamo bedzie z 32bit...trzeba tylko na to czasu...
WOLVERINE napisał(a):i napewno bede mial lepsza wydajnosc niz na zwyklej 32bit.
lukas2 napisał(a):Więc puki co jeśli nie widac różnicy to po co przepłacać

.nie lepiej kópic na razie np. sempa socket 754, a za dwa lub trzy lata wymienic na 64-bit. tym bardziejD!eselek 1.9T napisał(a):Jest roznica, na dzien dzisiejszy nie tak ogromna ale z czasem stanie sie coraz wieksza
D!eselek 1.9T napisał(a):wszystkie aplikacje 32-bitowe beda dzialac/dzialaja, ale np. nawet 10-krotnie wolniej

wszystkie aplikacje 32-bitowe beda dzialac/dzialaja, ale np. nawet 10-krotnie wolniej

WOLVERINE
WOLVERINE napisał(a):cena ? cena jest dosc niska
AMD Athlon 64 3500+ dostac mzona jzu za ok. 900zl,
wiec wsam raz.

) I jak dla mnie to bylo rozczarowanie,niebylo specjalnie widocznej zmiany nawet w szybkosci pracy samego systemu,zato problem ze sterami i brak oprogramowania 64 bitowego
 ) I jak dla mnie to bylo rozczarowanie,niebylo specjalnie widocznej zmiany nawet w szybkosci pracy samego systemu,zato problem ze sterami i brak oprogramowania 64 bitowego

Puma napisał(a):Mało kto będzie kupował procek+płytę za 1400zł gdy zarabia 1000zł miesięcznie, trochę raalizmu panowie, fluid i tu dowódł iż nie jest oderwany od realiów jak niektórzy.

Xelos napisał(a):Co do prockow x64 to nei sa one juz takie drogie (P IV ~3.0 GHz 2 MB Cache to koszt +700zl)

nie bądź śmieszny , intel nie ma proców 64bit , na ich procach nie zainstalujesz żadnego wina x64 (2k3 xp czy vista) jedynie amd

co do ceny to semprona 2500+ można bez żadnego problemu dostac za 200zl , a płytę z grafiką dzwiękiem itp całkiem wypasioną za 180zl , ram 80zl

Xelos napisał(a):1) najtanszy AMD S 2500 kosztuje nie cale 300
Xelos napisał(a):2) Sempron to nie procesor, to zenada
2) procesor za 300 zl to gowno a nie procesor (jak wyzej) ;]
Xelos napisał(a):3) faktycznie mozna kupic main za 200 zl ale napewno nie bedzie ona 'calkiem wypasiona' ;]

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości