witam! mam kilka pytan co do tego programu. przede wszystkim, co mozna z niego wycisnac? tzn, jakie on daje konkretnie mozliwosci? przegladalem troche opcji, ale wole sam nie kombinowac bo jeszcze cos spieprze, a zainstalowalem go, aby odpalic chronicles of riddick. szczegolnie zainteresowala mnie opcja podgladu temperatury na GPU i wewnatrz obudowy. co ciekawe, gdy u mnie w pkooju jest bardzo cieplo(ach, ta zima):) to temperatura w obudowie bez obciazenia wyniosla 48 stopni a GPU 52. po wlaczeniu 3dmarka 2003 i obejrzeniu 2 testow wylaczylem go(na drugim wydajnosc spada do ok18fps, co mozna chyba uznac za lekkie obciazenie karty) i sprawdzilem temperatury. wewnatrz obudowy wzrosla do 54 a GPU do max 68(tu sie mocno wahalo). aha, jakby ktos pytal, to boczna obudowa jest zamontowana, bo nie chcialo mi sie szukac srubokreta(spojrz, kiedy wyslalem posta), ale jutro ja odczepie:). no to powiedzcie mi, czy z tego sprzetu co mam w podpisie(jakby jakies jeszcze konkrety byly potrzebne to pytajcie tutaj) da sie troche wyciagnac, ale BEZPIECZNIE? bo ostatnim razem podkrecajac graficzna programem do niej dolaczonym skonczylo sie formatem, bo komp sie zmulil, nie przyspieszyl. no i czy nie ma w moim kochanym ssskarbie:) jakichs potokow do odblokowania?... wiem, to jest juz lekki offtop, ale wole nie byc "statsiarzem":)
edit:
poprawka, co do temperatur. wlasnie przeprowadzilem wszystkie testy 3dmarka 2003 i oto wyniki: temp GPU maxiumum = 78 stopni(bez obciazenia 52) temp w obudowie maximum = 60(bez obciazenia 48). taktowania standardowe czyli(wg riva tunera): GPU 425,25 a pamieci 551,57. to jak, da sie cos z tego wycisnac?