Mam następujący problem : otóż kilka dni temu moj tata "raczył" sciagnąc na kompa jakies wirusy,robaki itp. w kazdym folderze w którym znajdowaly sie pliki exe znajdowały się też ukryte pliki z rozszerzeniem ".t". Nie moglem niczego uruchomić, ani zadnego anty-wira ani programu antispyware. Na tapecie pojawil sie napis w stylu Your computer is infected.Przeistalowalem Windowsa XP i okazalo się że to w sumie nic nie dało
 nie moglem nic zainstalować, nawet sterowników do płyty głownej! Proby instalacji Win Millenium czy 98 tez nic nie daly bo po zbootowaniu plyty pojawial sie jakiś błąd cd-romu
  nie moglem nic zainstalować, nawet sterowników do płyty głownej! Proby instalacji Win Millenium czy 98 tez nic nie daly bo po zbootowaniu plyty pojawial sie jakiś błąd cd-romu   zainstalowałem więc XP na drugą partycję, którą wcześniej sformatowałem. Później probowałem sformatować partycję C:, na ktorej wczesniej byl zainstalowany Windows, ale pojawiał się napis ze system nie mógł dokończyć formatowania. Niby wszystko jest dobrze, wszystko sie instaluje ale komputer chodzi bardzo wolno! Często sie zawiesza na kilka sekund, programy instalują się bardzo długo. Mam zainstalowane SP2 i Kaspersky Anti Virus 6.0. Czesto defragmentuje dysk, czyszczę rejestr ale komputer zamula
  zainstalowałem więc XP na drugą partycję, którą wcześniej sformatowałem. Później probowałem sformatować partycję C:, na ktorej wczesniej byl zainstalowany Windows, ale pojawiał się napis ze system nie mógł dokończyć formatowania. Niby wszystko jest dobrze, wszystko sie instaluje ale komputer chodzi bardzo wolno! Często sie zawiesza na kilka sekund, programy instalują się bardzo długo. Mam zainstalowane SP2 i Kaspersky Anti Virus 6.0. Czesto defragmentuje dysk, czyszczę rejestr ale komputer zamula   Obawiam się, że to jakieś pozostałości po tych wirusach.
 Obawiam się, że to jakieś pozostałości po tych wirusach. 
Oto log z Hijackthis:
- Kod: Zaznacz wszystko
- Logfile of HijackThis v1.99.1
 Scan saved at 22:42:09, on 2006-11-11
 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
 MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
 Running processes:
 D:\WINDOWS\System32\smss.exe
 D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
 D:\WINDOWS\system32\services.exe
 D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
 D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
 D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
 D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
 C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
 D:\Program Files\Executive Software\DiskeeperLite\DKService.exe
 D:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe
 D:\WINDOWS\system32\WgaTray.exe
 D:\WINDOWS\Explorer.EXE
 D:\WINDOWS\system32\RunDll32.exe
 D:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
 D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
 D:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
 D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon.exe
 C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
 D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe
 D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
 C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
 D:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
 D:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
 D:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
 D:\Program Files\Winamp\Winamp.exe
 D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jucheck.exe
 C:\Program Files\DAP\DAP.EXE
 D:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
 D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
 D:\Documents and Settings\@dmin\Pulpit\HijackThis.exe
 R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
 R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
 R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
 R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
 R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
 O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
 O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
 O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] D:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
 O4 - HKLM\..\Run: [WooCnxMon] D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
 O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "D:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
 O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
 O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] D:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon.exe
 O4 - HKLM\..\Run: [kav] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe"
 O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] D:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
 O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\jusched.exe
 O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
 O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
 O8 - Extra context menu item: &Clean Traces - C:\Program Files\DAP\Privacy Package\dapcleanerie.htm
 O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:\Program Files\DAP\dapextie.htm
 O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:\Program Files\DAP\dapextie2.htm
 O9 - Extra button: Messenger - -{FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
 O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - -{FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
 O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
 O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
 O9 - Extra button: Ochrona WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\scieplugin.dll
 O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D9A72331-6BA0-46A0-9557-7D7B62AFD6D3}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
 O20 - Winlogon Notify: klogon - D:\WINDOWS\system32\klogon.dll
 O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - D:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
 O23 - Service: Kaspersky Anti-Virus 6.0 (AVP) - Unknown owner - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe" -r (file missing)
 O23 - Service: Diskeeper - Executive Software International, Inc. - D:\Program Files\Executive Software\DiskeeperLite\DKService.exe
 O23 - Service: StarWind iSCSI Service (StarWindService) - Rocket Division Software - D:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindService.exe