Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 podłączenie głośników • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Replay Music • Replay Media Catcher • NoScript • K7 AntiVirus Premium • Bandizip • Monkey′s Audio • Media Player Classic Home Cinema Portable • Media Player Classic Home Cinema • Trillian
Witam. Mam głośniki od wieży Thomsona ale ona jest już stara i ledwo zipie. Tak więc chciałbym je jakoś inaczej spożytkować i podłączyć je do komputera. Nie mają zwykłego wejścia tylko druciki na końcach tak więc nie wiem jak to zrobić gdyż zupełnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc.
Próbowałem kombinować z wejściem do słuchawek ale nic. Ten pomysł z lewym/prawym wydaje się lepszy. Tylko nie wiem zupełnie jak się za to zabrać, jestem w tym zielony. Więc jakbym mógł dostać jakąś instrukcyjkę...
Więc musisz kupić rozbieralną końcówkę typu chinch w najblizszym sklepie (groszowe sprawy) i czarny podłaczasz<->lutujesz do dłuzszej końcówki a czarny do krótszej....Jednak polecałbym wyjscie słuchawkowe-jest silniejsze i daje mocniejszy sygnał...Typowe głosniki komputerowe,nawet badziewne maja inna moc a czasem nawet mały wzmacniacz-w Twoim przypadku głosniki posiadaja tylko mniemam zwrotnice i nic wiecej.Do tego potrzeba Ci rozbieralny jack stereo...
Wtedy oba czarne podłaczasz<->lutujesz do jednej dłuzszej końcówki a czerwone odpowiednio do dwóch krótszych...
anded napisał(a):32 Ohmy lub więcej, a nie 8 Ohm. NIEPOLECAM.
Absolutnie nic się nie stanie...Testowałem rózne połączenia nie raz Spokojnie dają rade głosniki o słabszej oporowości podłaczone do wyjścia o oporowości wyższej...Minimum jakie trzeba zachowac to 50%....To tak jak z mostami-ma nośność 20T ale sie nie zawali jak przejedzie 30T smiało mozna podłaczać....