DeadOrAlive napisał(a):ale wydajność dwóch kart GF8800GTS jest wyższa niż jednej GF8800GTX (która kosztuje grubo ponad 2000zł) więc warto pomyśleć o SLI
Ciągnąć wątek dalej można napisać, że dwie karty będą zużywać więcej prądu, zapewne bardziej się grzać itd. Moim zdaniem to już "zabawa" dla osób nie mających robić co z kasą i cały czas grające w najbardziej rozbudowane graficznie gry, a od tego są przecież konsole 

Jakby się chciało być "na czasie" to co chwila można by wymieniać jakiś podzespół. Ja mój obecny komputer kupiłem na co najmniej 3-4 lata i jeśli na te czasy będzie to konfiguracja pozwalająca na relatywnie wydajną pracę to ją pozostawię na dłużej, choć pozostawiłem sobie opcję rozbudowy o nowe technologie (procesory 35nm). Rozpisałem się, a chodzi przecież o płytę - po pierwsze co Ci nie gra w tej DFI? Z tego co pamiętam to już Twoja druga płyta? Moim zdaniem nie potrzebnie kombinujesz, ale jak masz kasę, manię podkręcania i potrzebę stworzenia jak najwydajniejszego sprzętu (a z tego co widzę to tak) to już teraz przesiadłbym się C2D co najmniej E4300 i płytę z chipsetem P35 (Gigabyte, Foxconn, Abit), ale to już zależy od Ciebie, ja mogę tylko doradzić, tylko potrzebuję Twojego zdecydowania co do wyboru jakiego dokonasz