prosze o wytlumaczenie mi w miare dokladnie jak mam to zrobic,
mam jeden dysk dwie partycje 'c' i 'e', ale chce sformatowac tylko 'c', bardzo wazne! - nie moge skaskowac dysku 'e'!! dysk mam w systemie NTFS i mam Windows XP Home Edtion
pomozcie

![Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54  [pl]](./images/user_agent/icon_opera.gif) 
	![Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54  [pl]](./images/user_agent/icon_win_new.gif)
Michał22 napisał(a):będziesz musiał wszystko robić co tam karzą aż w końcu będzie pokazane 2 partycje wybierasz 1 i ją formatujesz.

![Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54  [pl]](./images/user_agent/icon_opera.gif) 
	![Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.54  [pl]](./images/user_agent/icon_win_new.gif)
krisu napisał(a):ie moge skaskowac dysku 'e'!! dysk mam w systemie NTFS i mam Windows XP Home Edtion

Michał22 napisał(a):musisz włączyć butowanie (chyba tak sie nazywa)) potem będzie taki niebieski ekran i będziesz musiał wszystko robić co tam karzą
 Jassssssneee, bez problemu ktos to zrobi... nie "butowanie" tylko "bootowanie" jak jush. Do autora: Musisz miec bootowalna plytke win xp. Wkladasz ja do napedu i uruchamiasz kompa ponownie>>> zaczniie sie instalacja, zostaniesz poproszony o akceptacje licencji, potrzebne pliki skopiuja sie na dysk >>> bedziesz mogl wybrac partycje na ktorej chcesz zainstalowac windowsa >>> pozniej bedziesz mial do wyboru system plikow partycji systemowej tzn. czy formatowac partycje czy nie i w jak juz to jaki system plikow ma byc na niej utworzony>>> instalator wykona zarzadzone czynnosci po czy sprawdzi dysk i uruchomi ponownie kompa >>> po ponownym uruchomieniu instalacja bedzie przeprowadzana w srodowisku graficznym z okienkami
 Jassssssneee, bez problemu ktos to zrobi... nie "butowanie" tylko "bootowanie" jak jush. Do autora: Musisz miec bootowalna plytke win xp. Wkladasz ja do napedu i uruchamiasz kompa ponownie>>> zaczniie sie instalacja, zostaniesz poproszony o akceptacje licencji, potrzebne pliki skopiuja sie na dysk >>> bedziesz mogl wybrac partycje na ktorej chcesz zainstalowac windowsa >>> pozniej bedziesz mial do wyboru system plikow partycji systemowej tzn. czy formatowac partycje czy nie i w jak juz to jaki system plikow ma byc na niej utworzony>>> instalator wykona zarzadzone czynnosci po czy sprawdzi dysk i uruchomi ponownie kompa >>> po ponownym uruchomieniu instalacja bedzie przeprowadzana w srodowisku graficznym z okienkami 

ToMeCk napisał(a):Klikasz prawym klikiem myszy na ikone dysku c: >>> formatuj>>> wybierasz rodzaj systemu plikow i dokladnosc foramtu oraz rozmiar sektorow i jadaaaa
 potem komp sie restartuje i wlacza sie instalator windows... tam masz opcje zeby sformatowac partycje
 potem komp sie restartuje i wlacza sie instalator windows... tam masz opcje zeby sformatowac partycje  czynisz to i potem postepujesz zgodnie z poleceniami (to juz raczej nie jest trudne)
 czynisz to i potem postepujesz zgodnie z poleceniami (to juz raczej nie jest trudne)  powinno dzialac
  powinno dzialac 

tam musisz zmienic zeby ci botowalo z plyty (jesli nie wiesz jak to zrobic to napisz)

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości