Taki jest moj komp:
CPU Type AMD Duron, 700 MHz (7 x 100)
Motherboard Name Epox EP-8KTA/8KTA+/8KTA2
Motherboard Chipset VIA VT8363(A) Apollo KT133(A)
BIOS Type Award Modular (07/11/00)
Video Adapter SiS 6326 (8 MB)
3D Accelerator SiS 86C326
Audio Adapter ICEnsemble ICE1232 / VIA VT1611A @ VIA AC'97 Audio Controller [H]
Audio Adapter Sound Blaster Pro
DRAM Slot #1 64 MB (PC133 SDRAM)
DRAM Slot #2 64 MB (PC133 SDRAM)
DRAM Slot #3 64 MB (PC133 SDRAM)
Supported Memory Interleave 4-Way
Current Memory Interleave 1-Way
Supported Memory Speeds 70ns, 60ns
Supported Memory Types SPM, FPM, EDO, Parity, ECC, SIMM, DIMM, SDRAM
Supported Memory Voltages 5V, 3.3V
Maximum Memory Module Size 256 MB
Memory Slots 4
Win 98 ME
Mniejwiecej takie parametry , nie wiem czy musze podac jeszcze jakies potrzebne??
A teraz kilka pytan :
-czy ten procesor ma predkosc 700Mhz? i czy oznacza ze jest on szybszy od pentium 333Mhz ?- taki kiedys mialem , Bo nie wiem co to znaczy 7x100...
-chcialbym dokupic RAM 256 lub 512 - czy mozna do niego wstwic i czy bedzie to mialo znaczenie w polepszeniu parametrow?Czy bedzie doza roznica w moim kompie pomiedzy 256 +2x64 a 512 +2x64,
-chcialem tez dokupic nagrywarke CD z odtwarzaczem DVD- czy mozna do niego wstawic, i czy bedzie chodzila bez problemow, wogole to jakie sa wymagania sprzetowe dla odtwarzacza DVD - zeby mozna bylo od czasu do czasu obejrzec film?
-czy warto instalowac WinXP czy mozna pozostac przy Win98- wiele osob mowi ze zjada dozo pamieci i jest "zawodny"- mi to wlasciwie nie zalezy na WinXP.
-w tych skanach z EVERESTU wyczytalem ze sa 4 sloty do RAM , a ja wewnatrz kompa widze tylko 3- jak to jest z tym ?
To chyba na razie tyle , mam nadzieje ze nie pomozecie mi troche
Dzieki i pozdrawiam.
Sorry za brak polskich liter...

może Agp jest 4x ;p
 może Agp jest 4x ;p

to chyba normalne.
 to chyba normalne. 

tylko to niestety niesie za sobą konieczność zmiany innych podzespołów, zasilacz, płyta główna, więc sam zdecyduj czy warto
 tylko to niestety niesie za sobą konieczność zmiany innych podzespołów, zasilacz, płyta główna, więc sam zdecyduj czy warto