hldasvc.exe
przedstawiający sie w logu jako:
O23 - Service: HDDlife HDD Access service - BinarySense, Inc
Jest to proces należący do programu HDDlife - free soft pozwalający sprawdzić statystyczną żywotność dysku wraz z paroma innymi drobiazgami (więcej info).
Program usunąłem spory czas temu, jednak ten duperełek został.
Użyłem więc konsoli Usługi w Usługi i Aplikacje znajdujących się w oknie Zarządzanie komputerami (PPM na Mój Komputer>z rozwijanej listy wybierz Zarządzaj). Wyłączyłem proces i zabroniłem mu się uruchamiać.
Teraz jednak przy uruchamianiu systemu nie wszystkie zadania wstają. Zauważyłem, że nie uruchamia się "Ai Booster" płyty głównej. Poza tym przy uruchamianiu pojawia się informacja, według której coś niewłaściwie działa, i nakazująca udać się do Narzędzia konfiguracji systemu i na karcie Ogólne wybrać opcje Uruchamianie normalne (po zmianie mam tam trzecią opcje) (Uruchom: msconfig)
Jak pozbyć się okna-nakazu przy uruchamianiu systemu a tym samym usunąć niechciany proces oraz nie stracić innych programów działających w tle (jak Ai Booster)?
P.S.
Jeszcze jedna ważna rzecz. Moje pytanie bierze sie z niechęci do podjęcia ryzyka ^^ Nie używam opcji przywracania systemu, i nie chce nic spiep**yć.