mi# napisał(a):Wszystko z platformy .NET jest CHOLERNIE nieprzenośne
hahaha stary rozwaliłeś mnie tym tekstem. powiem ci że jeśli ine wiesz o czym piszesz to nie pisz. sam programuje w VB.NET od roku i JEST TO PRZENOŚNE. wystarczy zainstalować FrameWork i działa KAŻDY PROGRAM.
mi# napisał(a):C i C++ ewentualnie Turbo Pascal < to to czym powinieneś się zająć.
a ty próbowałeś się tym zająć? to polecam na początek C. będziesz pisał wielkie softy, z biegu stary. gwarantuje ci to. 

Ja z mojej strony polecam VB.NET. Tak jak wspomniałem pisze w nim dość długo, dość duże programy i nie narzekam. JEdyne wady to to że programy działają wolniej niż w C++. Lecz na początek polecam ci VB .NET z całego serca. Pisząc w nim dowiesz się przynajmniej czy masz programistycznego bakcyla, bo jesli nie to nie bierz sie za C.
=MaTi= napisał(a):I właściwie jakie są wymagania jeżeli chodzi o programowanie w VB.NET? Czy trzeba znać inne języki np. C++?
Do programowania w VB.NET potrzebny ci kompilator Visual Studio 2003 lub Visual Basic 2003(ja używam tego drugiego). A co do języków to VB.NET poprostu;)
A co do nauki języka, polecam Google Groups i grupe 
Microsoft.public.dotnet.languages.vb    (niestety tylko po angliku)
Pozdrawiam Siesiu