Wkoncu uznano mi reklamacje mojej DFI Lan Party na s. AM2 i musze wybrac cos innego w tej cenie
 Wkoncu uznano mi reklamacje mojej DFI Lan Party na s. AM2 i musze wybrac cos innego w tej cenie  Po dosyc długich przemysleniach i nadarzajacej sie okazji postanowiłem zmienic socket na 775 i przesiasc sie na C2D. No i przegladałem komputronik (bo tylko ten sklep wchodzi w gre, niestety) i znalazłem płyte głowna:
 Po dosyc długich przemysleniach i nadarzajacej sie okazji postanowiłem zmienic socket na 775 i przesiasc sie na C2D. No i przegladałem komputronik (bo tylko ten sklep wchodzi w gre, niestety) i znalazłem płyte głowna:
 EVGA nForce 650i Ultra Mainboard [122-CK-NF66-T1] ~319 zł
 EVGA nForce 650i Ultra Mainboard [122-CK-NF66-T1] ~319 zł
No i mam dylemat, bo zostało mi ok 480 - 500 zł na procesor, a ze sie nie znam na prockach intelowskich to potrzebuje waszej pomocy..
 A wiec jaki procesor C2D byłby najlepszy w tej kwocie pieniedzy, na 100 % bedzie krecony, a wiec bedzie to jeden ze słabszych C2D ale nie mam pojecia który..
 A wiec jaki procesor C2D byłby najlepszy w tej kwocie pieniedzy, na 100 % bedzie krecony, a wiec bedzie to jeden ze słabszych C2D ale nie mam pojecia który..  
Pozdr.

Bo czytałem na necie ze do o/c im nizszy tym lepszy.. ?
 Bo czytałem na necie ze do o/c im nizszy tym lepszy.. ?

C2D nie powstawały po to, by dobrze się kręcić, jest to po prostu taki miły "dodatek"
 C2D nie powstawały po to, by dobrze się kręcić, jest to po prostu taki miły "dodatek"  Za to płytę kupiłbym na chipsecie P35, ta EVGA jest bardzo dobra, ale jeśli myślisz o bardzo mocnym O/C i bardziej przyszłościowym rozwiązaniu (obsługa procesorów produkowanych w mniejszym procesie technologicznym) lepszym wyborem będzie ABIT IP-35 lub Foxconn P35A, tu testy:
 Za to płytę kupiłbym na chipsecie P35, ta EVGA jest bardzo dobra, ale jeśli myślisz o bardzo mocnym O/C i bardziej przyszłościowym rozwiązaniu (obsługa procesorów produkowanych w mniejszym procesie technologicznym) lepszym wyborem będzie ABIT IP-35 lub Foxconn P35A, tu testy: 
 chyba , że modelujesz w 3d (heh chyba tego nie robi) ale to i tak o grafikę się wtedy rozbija
 chyba , że modelujesz w 3d (heh chyba tego nie robi) ale to i tak o grafikę się wtedy rozbija 

Czy wziasc jakas inna płyte pod Atholna X2 3800+ czyli pod socket AM2
  Czy wziasc jakas inna płyte pod Atholna X2 3800+ czyli pod socket AM2