Chce kupić nowy dysk i mam problem z wyborem, czy mam kupić HDD CAVIAR 750GB WD7500AYYS SATA II 16 MB CACHE lub HDD SEAGATE 500GB ST3500320AS SATA II 32MB 3+2 LATA i nie wiem czy brac WD bo nie mam przekonania do tej firmy,,,

, Seagate ma większy bufor pamięci (32mb), WD (16mb) dzięki czemu jest szybszy, wybór zależy od Twoich potrzeb, ja bym wział Seagate nie zważając na pojemność WD
 , Seagate ma większy bufor pamięci (32mb), WD (16mb) dzięki czemu jest szybszy, wybór zależy od Twoich potrzeb, ja bym wział Seagate nie zważając na pojemność WD 

poczta125 napisał(a):dzięki czemu jest szybszy

Seagate jednym slowo gow** problemy z badsektorami itd(moj jeden jest w zaswiatach drugi jeszce zipie)
 przetłumacz z PL na nasze
 przetłumacz z PL na nasze 

Seagate jednym slowo gow** problemy z badsektorami itd(moj jeden jest w zaswiatach drugi jeszce zipie)
Precel nie rozumiem o co tu chodzi Smile
(ang. Zły sektor) - uszkodzone miejsce na dysku twardym. Bad sectory tworzą się poprzez zużywanie się dysku. Gdy bad sector powstanie przed zapisywaniem danych, system operacyjny zapisze je w innym, nieuszkodzonym miejscu, ale gdy uszkodzenie powstanie w sektorze, w którym już znajdują się dane, najczęściej nie można już ich odzyskać

Tylko pojemnoscia..
 Tylko pojemnoscia..  Wiec z tych dwóch WD
 Wiec z tych dwóch WD  
 Wczesniej miałem 40 GB na ATA i po 3 latach uzytkowania 0 bad sectorow, poszedł na allegro za 90 zł
 Wczesniej miałem 40 GB na ATA i po 3 latach uzytkowania 0 bad sectorow, poszedł na allegro za 90 zł  

No jak widac firma nie ma nic do tego
 No jak widac firma nie ma nic do tego  

Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości