Ale tym razem już spokojnie.

Otóż. Przeglaam sobie forum, i czytam Wasze posty. I jedna mnie rzecz uderza... Niektórzy z Was wpadają w "rutynę" nie do końca rozumując treść posta autora, któremu odpisują.
Podam przykład(y) tylko 3, bo więcej nie ma sensu:
Przykład 1:
http://forum.programosy.pl/tutaj-vp420549.html#420549
Nic nie dodam, gdyż wyjaśniłem w tamtym poście.
Przykład 2:
http://forum.programosy.pl/wymniana-czy-kupno-nowego-vp420534.html
Jeśli już ktoś podaje co user ma kupić, nie ch oprócz ceny, produktu poda jeszcze WYJAŚNIENIE, dlaczego wybiera to, i czemu ma się opłacać kupno tej rzeczy dla autora, który szuka/nie wie co wybrać.
Popatrzcie na ten post, co podałem jako przykład. Autor kompletnie zgłupieje, gdy dopisze się kilkunastu userów, każdy podając tylko to, co uważa za słuszne bez żadnego "polecenia". Do tego dojdą kłótnie, że to nie bo to "syf", a tamto nie, bo szajs itp.. I autor posta będzie w dalszym ciągu "zakołowany".
Przykład 3
Tu linka nie podam, gdyż to już sprawa szczególna. Otóż kolkanaście razy posty pisali "NEWBIE". Pisząc je starali się zachowywac jak w regulaminie. Jednym to wychodziło, innym nie (posty w koszu, zamknięte itp). Ale co mnie uraziło... Skoro "zielony" napisał na forum i opisał w miarę dokładnie swój problem Wy wyskakujecie z tekstami:
- Kod: Zaznacz wszystko
- Popraw temat, było, poszukaj itp.
I teraz moja prośba: Nie bawcie się w moderatorów, "przypominaczy" itp. Jeśli wiecie jak pomóc takiemu "nowemu" proszę o KONKRETNĄ ODPOWIEDŹ, czyli: Na tówj problem jest rozwiązanie, ktyóre podano w tym wątku (i tu sznureczek), lub napisać, jak się rozwiązuje daną sytuację.
A czemu o tym piszę? Ano dlatego, że:
a) "newbie" zapamiętają te forum jako miłe, uprzejme, i służace pomocą, przez co pozyska dodatkową:
a) reklamę wśród kolegów "newbie-go"
b) podniesie się "klikalność bannerów
 przez co Nasz Wielce Panujący Szef Baczność @MaTi Spocznij zarobi na hosting
 przez co Nasz Wielce Panujący Szef Baczność @MaTi Spocznij zarobi na hosting  
c) podniesie poziom i ułatwi szukanie KONKRETNEGO problemu.
To tyle.

udowodnji to
 udowodnji to