Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 podkręanie karty • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Garmin Express • HWMonitor • Black Menu for Google • Grammarly for Chrome • DriverEasy • Argente Startup Manager • Argente - Uninstall Manager • Argente Disk Cleaner • Argente Registry Cleaner
NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 chcę z tej karty wyciągnąć więcej mocy bo z grami już cienko czy ktoś już taką podkręacał i mógł by mi coś doradzić i przed czymś ostrzec
horseman napisał(a):czy ktoś już taką podkręacał i mógł by mi coś doradzić i przed czymś ostrzec
hehe , może i ludzie podkręcali, ale jak wydajności w grach zauważyli 5 - 10% to było dobrze ... ja bym radził nie kręcić a kupić nową karte bo i tak nic z tego nie będzie ... no ale jak ci zależy to uważaj żeby nie przeginać z taktowaniem, podnoś co kilka mhz i uważaj na temp ...
horseman napisał(a):i mógł by mi coś doradzić i przed czymś ostrzec
Ja ci powiem tak:
Karte podkręcaj co 5-10 Mhz pamięci i rdzeń. Po kazdym podkręceniu patrz na temperatury i testuj karte w grach lub w benchmarkach. Jeżeli nie zauważysz arfeaktów (jakieś krzaczenia grafy) to jedziesz z kreceniem dalej, ale jeśli zauważysz arfeakty to trzeba karte odkręcić do poprzedniego stanu kiedy wszystko chodziło dobrze. Jednak przed tymi zabiegami radziłbym sie zaopatzryć w dobry wiatraczek bo temperatury będą wysokie
Witam.proponuje sciganac NVTweak ktory odblokowywuje ukryte zakladki w sterownikajch nvidia...tutaj link http://nvtweak.laptopvideo2go.com/main.htm instalujesz, pozniej klikasz na pulpicie ppm,ustawienia,zaawansowane,zakladke z twoja karta graficzna i ustawienia czestotliwosci zegara i dajesz wykryj optymlane czestotliwosci i to na tyle.