Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

jak podlaczyc do kompa 2 dyski. • programosy.pl

• Ogłoszenie:

jak podlaczyc do kompa 2 dyski.

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

jak podlaczyc do kompa 2 dyski.

Postprzez Dhogar 29 Gru 2006, 21:56

reklama
Mam dwa dyski twarde jeden WD 80 GB ATA i drigu 160 GB Samsung SATA.
Dysk SATA juz mam podlaczony na master, jak teraz podlaczyc do niego WD?
Awatar użytkownika
Dhogar
~user

Dołączenie: 23 Kwi 2006, 13:54
Miejscowość: klikhash?
Pochwały: 2

Postprzez Gokussj4 29 Gru 2006, 22:00

Dhogar napisał(a):ak teraz podlaczyc do niego WD?

wyciągnij zworke z dysku i podłącz
Awatar użytkownika
Gokussj4
~user

Dołączenie: 21 Paź 2006, 00:26

Postprzez Mike 29 Gru 2006, 22:09

wyciągnij zworke z dysku i podłącz

po co ?

Jeżeli na tym kontrolerze ATA (na tej taśmie gdzie chcesz podłączyć nowy HDD) będzie tylko ten nowy dysk, to ustaw go na Master (zworką).
Jeżeli masz tam jakiś napęd, to jeżeli masz taką możliwość podepnij go do drugiego kontrolera ATA (ale tym szczegółowiej zajmiemy się później jeżeli tak masz) :)
Awatar użytkownika
Mike
*mod

Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989

Postprzez Dhogar 29 Gru 2006, 22:12

a jak na zadnym dysku nie mam zworki? mzoe byc od plyty glownej ?
Awatar użytkownika
Dhogar
~user

Dołączenie: 23 Kwi 2006, 13:54
Miejscowość: klikhash?
Pochwały: 2

Postprzez Mike 29 Gru 2006, 22:30

Dhogar napisał(a):a jak na zadnym dysku nie mam zworki?

ten sata zostaw w spokoju, on działa i go nie ruszaj

Natomiast ten WD jeżeli nie będzie zworki będzie chyba działał jako Slave (też tak może być)

Dhogar napisał(a):mzoe byc od plyty glownej ?

nie ważne od czego, byle piny w dysku były zwarte :)
Awatar użytkownika
Mike
*mod

Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości