przez finit0 09 Lut 2006, 12:43
Powiedz mi czy te partycje były na NTFS w XP Pro i czy na wcześniejszym OS-ie miałeś chasło, którym szyfrowałeś pliki. Bo jak tak do klapa, pliki są nie do odzyskania, ponieważ są zaszyfrowane kluczem SID usera znajdującego się na twoin laptopie. Ale jeśli nie szyfrowałeś ich, tylko trzymałeś je an partycji (NTFS) bo jak tak to wystarczy, że podepniesz dysk do drugiego PC-ta, zalogujesz się na nim jako admin, wejdziesz w Mój komputer tam wybierzesz Narzędzia -> Opcje folderów, na którejś z zakładek (chyba widok) będzie opcja włącająca wyświetlanie we właściwościach pliku dodatkowej zakładki Zabezpieczenia (opcja w stylu bezpieczne wyświetlanie właściwości lub jakoś tak - nalerzy ją odchaczyć). Kiedy już to wykonasz wystarczy wyświetlić właściwości folderu do którego nie masz dostępu wchodzisz na zakładę Zabezpieczenia tam gdzieś jest opcja pozwalająca na przejęcie plików i folderów na własność (zaznaczasz opcję aby dokonać tego równierz na podfolderach) i woi'la. Kiedy piszę ten tekst nie mam możliwości dostępu do Windowsa, a sam siedzę na Linuxie i to od paru miechów więc dokładnie nie pamiętam jak się te opcje nazywają. Ale jak będziesz chciał, to jutro (10-02-2006) dokładnie ci wszystko opiszę. OK
Loading kernel ...100 %