Dzisiaj przyśpieszyłem szybkość neta do 8mb/s z 1mb/s. Sprawdzam szybkość około godziny 15:00 na http://www.twojeip.wp.pl i sprawdzam szybkość. Jest OK tzn około 8mb/s. Teraz gdy sprawdzam szybkość neta wyskakuje mi około 2mb/s a ściąganie w programie Ygoow leci strasznie wolno (około 30kb/s, a powinno być przy tej prędkości powyżej 250kb/s z tego co mi wiadomo) tak samo w programie Mail Resender. Najpierw w MR (mail resender) leciało bardzo szybko (około 1.5% pliku co sekundę) a teraz leci dużo wolniej (0.2% do 0.4% pliku na sekundę). Czemu tak jest ? teraz powinno mi się pobierać znacznie szybciej z tego co mi wiadomo w końcu mam teraz neta 8mb/s a nie 1mb/s. Dodam jeszcze że jak ściągałem OpenOffice około 2-3 godziny temu (ściągałem przez Operę) to szło szybko tzn. 700kb/s.
Czym to jest spowodowane ? I jak sprawić aby prędkość łącza i pobierania była jak należy ?
Mam Windows 7 Ultimate 32bit i komp taki jak w podpisie, jeśli to będzie potrzebne.
PS. uprzedzam, że teraz na kompie będę dopiero w czwartek więc do tego czasu nic nie napiszę.