Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 Zacinanie się kompa • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Chromium • Kaspersky Rescue Disk • Vim • NxFilter • MEmu • Inno Setup • Notepad++ Portable • Notepad++ • ProgDVB
Pisałem jakiś czas temu o problemie z zasilaczem(zużyty), został wymieniony na nowy, przy okazji dokupiłem 2gb ramu. Przed wymianą komp zamulał, po wymianie nadal zamula, mimo iż dokupiłem ramu. Nie wiem co jest, może jakaś część jest uszkodzona albo jakiś wirus... Proszę o pomoc.
- podaj konfigurację kompa - napisz jaki zasilacz kupiłeś (marka i moc) - wstaw screena z programu everest z zakładki SPD (dla każdej pamięci osobnego screena)
Hmmm mam jeszcze zanim wszystko wrzucę jedno pytanko. Czy to spowalnianie komputera może być spowodowane podłączeniem pod zintegrowaną kartę graficzną?
Tzn. jak chcę po dłuższej pracy na kompie wyłączyć go, to wtedy klikam START-->Wyłącz komputer i pojawia się klepsydra, nie można nic zrobić a dalsze okno z którego można wyłączyć komp pojawia się gdzieś po 2 minutach co mnie irytuje...
1. Uruchom Edytor rejestru. 2. Otwórz klucz [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]. 3. Znajdującą się wartość "WaitToKillAppTimeout" zmodyfikuj na 100. 4. Teraz wartość o nazwie "WaitToKillServiceTimeout", która znajduje się w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]. Tą wartość także ustaw na 100]. 5. Uruchom ponownie komputer.