Słuchajcie Drodzy Forumowicze, taka sprawa. 2 konta na o2.pl. Na oba ktoś mi się wczoraj dostał i zmienił hasła. Jedno z nich odratowałem pytaniem pomocniczym, ale to nic. Drugie dużo ważniejsze odzyskam jakoś przez pomoc o2. Oba codziennie sprawdzałem po kilkanaście razy Outlookiem Expressem. Prawdopodobnie stąd intruz miał hasła. Od razu poszło logowanie na Facebooka i MoneyBookers. FB pokazał mi, że ktoś się próbował ze Stanów zalogować i nie dopuścił. MB już nie było takie mądre i koleś ukradł mi 40 zł stamtąd. Tyle tytułem wstępu.
Jak odczarować OE, żeby gość mi już nie brał tych haseł? Może to nie OE, tylko atak na Operę i automatyczne wpisywanie haseł? Gdyby to była Opera, gość wszedłby wszędzie, a nie tylko na FB i MB.
Czy jest opcja namierzenia tego pana po IP (lub czymkolwiek)? Serwisy do których mi wchodził pewnie przechowują info kto tam się logował i skąd.
Powiem jeszcze, że wykonałem full scan Avirą, której używam na co dzień i było trochę robactwa, ale nie w systemie, OE, ani Operze. Tam czysto.