• Ogłoszenie:

Windows 7-problem z głosem

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Postprzez dancos95 20 Lut 2011, 23:36

reklama
Witam wszystkich! Moim problemem jest dźwięk w Windows 7. A mianowicie po zainstalowaniu Windowsa 7 postanowiłem sprawdzić czy wszystko ok. Kiedy włączam byle jaką piosenkę to nie ma dzwięku ale na pasuku menu jest zaznacze że dźwięk jest i nawet pokazuje jego basy. Postanowiłem więc posprawdzać kable może nie podłącze ale tam wszystko ok ale zauważyłem że nie świeci diota na głosnku nie wiem od czego ale komp je wykrywa bo na pasku jest pokazane ze sa aktywne nie wiem o co chodzi proszę o pomoc
dancos95
~user

Dołączenie: 20 Lut 2011, 20:11

Postprzez Sh@m@N 21 Lut 2011, 00:39

Dioda to zwykle znak podłączenia do prądu zasilacza w głośnikach - jeśli masz wpiętą wtyczkę do gniazdka, to najprawdopodobniej padł zasilacz wbudowany w głośnik.

Sprawdź gniazdo w komputerze - połączając inny zestaw głośników lub zwykłe słuchawki (pożyczone). Jeśli grają - to wybierz się do sklepu po nowe głośniki lub reklamuj te, które masz (o ile masz jeszcze gwarancję).
Sh@m@N
~user

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 16:52
Pochwały: 101

Postprzez dancos95 21 Lut 2011, 09:51

Raczej sie one spaliły bo wszystkie kabelki posprawdzałem i nic dalej to samo . Ale dziś sprawdzę to na słuchawkach :)
dancos95
~user

Dołączenie: 20 Lut 2011, 20:11

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości