Modowanie przez chip dla mnie to za duze ryzyko bo: 1.: nie mam gdzie tego zrobić 2.: konsola jest pożyczona.
 Modowanie przez chip dla mnie to za duze ryzyko bo: 1.: nie mam gdzie tego zrobić 2.: konsola jest pożyczona.				

hmm z tego co pamiętam to jest taki sposób "na zapałkę" ale jest potrzebna przynajmniej jedna oryginalna płyta z grą niestety zapomniałem jak to się robi pamiętam że odpalało się z oryginalnej gry a potem jak było logo psx to się podmieniało na pirata i działało
 (EDIT) Chyba że, coś zapomniałem zrobić
 (EDIT) Chyba że, coś zapomniałem zrobićfluid napisał(a):mozliwe ze istnieje cos takiego jak SWAP MAGIC do ps2 tyle ze do szaraka
od jakiegoś czasu do odpalania kopi zapasowych gier
używałem breaker pro czyli Swap Magic do PSX.
 Znalazłem ISO tego "programu" w necie tylko zastanawiam sięjak to wypalić żeby konsola załapała.
 Znalazłem ISO tego "programu" w necie tylko zastanawiam sięjak to wypalić żeby konsola załapała.  

Jak mnie pamięć nie myli, to było to urządzenie do zaawansowanego wpisywania kodów.

Jak mnie pamięć nie myli, to było to urządzenie do zaawansowanego wpisywania kodów.

FOSTER napisał(a):sposób "na zapałkę"

Próbowałem wymiany na orginałach. Włożyłem DOOM`a poczekałem aż płyta się szybko rozkręci i zwolni, wtedy szybko podmieniłem płyte (na bodajże Simpsons Wrestling [orginał]) i się odpaliło.
 Próbowałem wymiany na orginałach. Włożyłem DOOM`a poczekałem aż płyta się szybko rozkręci i zwolni, wtedy szybko podmieniłem płyte (na bodajże Simpsons Wrestling [orginał]) i się odpaliło. 

mordulecxx napisał(a):Próbowałem wymiany na orginałach

Gra sie równie przyjemnie, a gry po dopaleniu przez pecetową kartę grafiki w wysokiej rozdzielczości i z wygładzonymi teksturkami wyglądają dużo lepiej.
  Gra sie równie przyjemnie, a gry po dopaleniu przez pecetową kartę grafiki w wysokiej rozdzielczości i z wygładzonymi teksturkami wyglądają dużo lepiej.   Dodatkowo można jeszcze podłączyć pada i gramy sobie równie wygodnie jak na prawdziwym PSX-sie.
  Dodatkowo można jeszcze podłączyć pada i gramy sobie równie wygodnie jak na prawdziwym PSX-sie.  

pawel1710 napisał(a):Jeśli nie masz przerobionej konsolki, to nie lepiej odpalic na PC ePSXe i grac na emulatorku Gra sie równie przyjemnie, a gry po dopaleniu przez pecetową kartę grafiki w wysokiej rozdzielczości i z wygładzonymi teksturkami wyglądają dużo lepiej. Dodatkowo można jeszcze podłączyć pada i gramy sobie równie wygodnie jak na prawdziwym PSX-sie.

****no
 ****no  Ale za to "dziwną" rzecz zauważyłem. Odpaliłem to GTA po normalnemu i co
 Ale za to "dziwną" rzecz zauważyłem. Odpaliłem to GTA po normalnemu i co  Włącza mi się CD Player  zamiast komunikat żeby włożyć oryginalny nośnik. To chyba płyta na której nagrałem tą grę jest "nie tego"
 Włącza mi się CD Player  zamiast komunikat żeby włożyć oryginalny nośnik. To chyba płyta na której nagrałem tą grę jest "nie tego"   Bo emulator jakoś łapię tą grę.
 Bo emulator jakoś łapię tą grę.
 Tylko tyle mam pecha, że płyta kijowa i porysowana (jeszcze przed nagraniem).
 Tylko tyle mam pecha, że płyta kijowa i porysowana (jeszcze przed nagraniem).

nowa_era napisał(a):czy przy wymianie płyt trzeba puscic ten"guziczek" ktory załancza silnik

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości