wiec jakby ktos mial ochote mi powiedziec co robie nie tak to bede wdzieczny.
ps. mam tez nadzieje ze tym postem...kolejne pytanie o rmvb...bla bla bla nie zasluzylem sobie na czerwony pasek.....
nekramakir napisał(a):ps. mam tez nadzieje ze tym postem...kolejne pytanie o rmvb...bla bla bla nie zasluzylem sobie na czerwony pasek.....
nekramakir napisał(a):a media player mowi mi ze nie wlaczy mi napisow Sad
Otwórz normalnie za pomocą Vplayera lub Allplayera (wybierając przy otwieraniu wszytskie pliki, bo ich widział nie bedzie). Jeśli napisy maja taką samą nazwę to zaczytają się automatycznie, jesli nie to wskaż je ręcznie.
Działa na 100%.
Nic dziwnego - konflikt kodeków. Zapewnie źle zrejestrowany w systemie (lub skopana informacja o tym) filtr. Przeinstalowanie spowodowało, ponowną rejestrację biblioteki (filtru) w systemie i działa
D!eselek 1.9T napisał(a):jesli chodzi o napisy to
Cytat:
Otwórz normalnie za pomocą Vplayera lub Allplayera (wybierając przy otwieraniu wszytskie pliki, bo ich widział nie bedzie). Jeśli napisy maja taką samą nazwę to zaczytają się automatycznie, jesli nie to wskaż je ręcznie.
Działa na 100%
D!eselek 1.9T napisał(a):Wejdz tu http://forum.divx.pl/search.php?mode=results
zaznacz dzial problemy z odtwarzaniem filmu i wpisz rmvb...calkiem pokazna lekturka i powinna pomoc
D!eselek 1.9T napisał(a):Cytat:
Nic dziwnego - konflikt kodeków. Zapewnie źle zrejestrowany w systemie (lub skopana informacja o tym) filtr. Przeinstalowanie spowodowało, ponowną rejestrację biblioteki (filtru) w systemie i działa
nekramakir napisał(a):no i pokazna lektorka okazala sie pomocna tylko polowicznie Sad lub raczej w moim przypadku az polowicznie
nekramakir napisał(a):Cytat:
tego chyba nie do konca wiem o co chodzi jakby..
D!eselek 1.9T napisał(a): cytacik tyczy sie errorku gdy masz poinstalwoane inne zestawy kodekow niz te od reala(mowa byla o k-lite i nimo(lub nemo)......sugerowany byl uninstall i zostawienie tylko tych od real
D!eselek 1.9T napisał(a):bo ten alternative to jest wersja zubozona.
nekramakir napisał(a):jak juz sie otworzy rmvb to tylko w media playerze (w niczym innym nie chce)
surtoip napisał(a):media player classic
fluid napisał(a):jakis komunikat wyskakuje??
surtoip napisał(a):media player classic byl juz na forum a napisy nazwij tak jak film( lacznie z rozszerzeniem) no i wsadz je do katalogu z filmem
fluid napisał(a):ostatecznie zainstaluj sobie ten odtwarzacz
...odinstaluj wszystkie Real Media i zainstaluj tylko Real Media Alternativ wer.128 (mniej obciąża system, no i widzi pliki rmvb).
Poza tym, jak będziesz miał zainstalowanego RMA to będziesz mógł oglądać filmiki z rozszerzeniem .rmvb VPlayerem tylko musisz wejść w zakładkę ustawienia/powiązania/rozszerzenia (<- dodaj rozszerzenie).
Oczywiście zakładam, że masz pozostałe kodeki w porządku.
Wszystko już jest w jak najlepszym porządku Wink
Trzeba było zrobić tak jak mówiliście:
- wywalić całego Real Player'a
- wgrać na nowo Real Media Alternativ wer.128
I wszystko OK
D!eselek 1.9T napisał(a):jesli chodzi o napisy to
Cytat:
Działa na 100%.
MTJ napisał(a): Mam vplayera
Użytkownicy przeglądający to forum: Winston134 oraz 7 gości