W sobotę wieczorem, gdy wyłączałam komputer pojawilo się okienko informując mnie,ze wystąpił błąd i po 60 sekundach nastąpi restart. Ręcznie zrestartowalam komputer. Na drugi dzień, zaaktualizowalam łątkę do systemu XP. Zeskanowalam system kilkoma programami antywirusowymi, w tym mks-em. Nie znalazły żadnych wirusów. Ściągnęłam wiec MksClean.exe żeby zwalczyć ewentualnego robaka. Mks nic nie znalazł.
Wczoraj wieczorem przy zamykaniu systemu komputer bez żadnego ostrzeżenia zrestartowal się. Po ponownym uruchomieniu systemu pojawilo się ostrzeżenie : Inicjacja aplikacji dll.exe nie powiodła się.
Dzisiaj rano ponownie sprawdziłam system za pomocą 3 programów do usuwania robaków „resetujacych” :mksclean.exe, aplikacja windowsowska i Fxsasser. Bez rezultatów. Ponadto znalazłam rozpiske robaków- pochodnych Blastera. W wyszukiwarce szukałam plików tych robaków. Nic nie znalazłam poza plikiem svchost.exe . Natomiast czytałam ze jest to ważny plik systemowy i jeśli jest umieszczony w katalogu SYSTEM 32, jest wszystko w porządku. Gdyż wirus tworzy taki plik a katalogu SYSTEM. Wymieniony wyżej plik w moim kompie znajduje się w 2 katalogach :SYSTEM i Software Distibution oraz plik SVCHOST.EXE-3530F672.PF w katalogu windows/prefetch .Ponieważ nie znalazłam żadnego z wyświetlonych na liście plików robaków, nie mogłam usunąć ich ręcznie. A programy przeznaczone do usuwania tego typu plików nie pomogły.

Jeśli ktoś wie, co zrobić, żeby się tego pozbyć ,będę bardzo wdzięczna za pomoc. Zgóry bardzo dziękuję