Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
problem z instalacją xp • programosy.pl

• Ogłoszenie:

problem z instalacją xp

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Problem z instalacją XP

Postprzez frycu 12 Sty 2008, 02:53

reklama
Witam.Parę dni temu kupiłem Laptopa ACER EXTENSA 5220.Zaistalowałem XP jednakże namieszałem trochę przy ustalaniu partycji więc chciałem sobie je zmienić.W tym celu zainstalowałem program Magic partition 8.0.Po ustawieniu partycji zrestartowałem kompa tak jak zasugerował mi program,jednakże Widnows już "nie wstał"-po uruchomieniu laptopa pokazywał się tylko napis ACER a następnie czarne tło z kursywą.Chciałem więc zainstalować Windowsa jeszcze raz,wrzucilem płytkę załadował się instalator do momentu ustalania partycji,wybrałem partycję do XP -format i pokazał się "komunikat trwa sprawdzanie dysków",załadował instalacyjne pliki i wyskoczyła informacja,że po ponownym uruchomieniu komputera nastąpi dalsza instalacja, nastąpił restart i od nowa ładowanie instalatora jak za pierwszym razem (nie chce przejść do kolejnego etapu instalowania).Próbowałem kilka razy i nic.Jak załaduje pliki instalatora restartuje się.Co można na to poradzić?
frycu
~user

Dołączenie: 27 Sty 2006, 05:28

Postprzez Tofik23 12 Sty 2008, 11:33

Masz moze utworzona plytke bootowalna z partition magic? Dawno nie bawilem sie tym programem. jesli nie, utworz ja na innym kompie tzn. zainstaluj ten program i w opcjach powinna byc funkcja jej utworzenia (plytka lub dyskietka- ta odpada w przypadku nowych laptopow). Wloz ja do napedu, uruchomi sie partition magic z poziomu dosa, tam najlepiej pousuwaj wszystkie partycje jakie utworzyles. Bedziesz mial 2 rozwiazania: pozostawisz tylko 1 partycje C z maksymalnym rozmiarem lub pozostaw dysk w stanie "surowym". Nastepnie przejdz do instalowania Windowsa i tam przy wyborze partycji itd. podziel dysk wedlug wlasnego uznania. mam nadzieje ze to pomoze. pozdrawiam
Tofik23
~user

Dołączenie: 09 Wrz 2007, 12:32
Miejscowość: Elbląg
Pochwały: 5

Postprzez marcin19 12 Sty 2008, 18:04

po zadnym restarcie podczas instalacji windy nie wciskaj ZADNEGO klawisza chyba ze wyskoczy ci cos do recznej konfiguracji
Podpis:
Opcjonalny podpis, który może pojawiać się na dole Twoich wiadomości.
marcin19
~user

Dołączenie: 01 Lip 2006, 11:43
Pochwały: 22

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości