• Ogłoszenie:

Pasv - comend ftp

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Pasv - comend ftp

Postprzez swkdba 12 Lis 2008, 15:52

reklama
Od dłuższego czasu intryguje mnie pewna sprawa. Tyczy się to sieci FTP. Mam problem z wgrywaniem plików na serwer. Kiedy wrzucam kilka plików na raz (normalne) to po jakiejś minucie do dwóch, wyskakuje mi napis "PASV" nie mam zielonego pojęcia co oznacza, ale doprowadza mnie do szału. Kiedy wyskoczy, wszystko sie blokuje, i nie da rady w żaden sposób tego ruszyć. żeby móc kontynuować prace ponownie uruchamiam program i na nowo łącze się z serwerem. Czynność powtarzam po raz enty aż w końcu dostaje bana i muszę odczekać, pewien okres czasu ;/. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Używam TC, ale to nie w kliencie tkwi problem, bo na FZ jest to samo ;/ Poniżej daje screeny.

z góry thx za pomoc :)

Image

Image
swkdba
~user

Dołączenie: 15 Paź 2008, 13:28

Pasv - comend ftp

Postprzez Magik 12 Lis 2008, 15:55

masz wlaczony tryb pasywny w opcjach??
Image Image
Awatar użytkownika
Magik
~user

Dołączenie: 08 Maj 2004, 09:17
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 886

Pasv - comend ftp

Postprzez swkdba 12 Lis 2008, 16:07

Image

Jak widzisz na załączonym obrazku ;] ściągnąłem program i nic nie przestawiałem.
swkdba
~user

Pasv - comend ftp

Postprzez Magik 12 Lis 2008, 16:14

na marginesie a pod porzadnym programem pzreznaczonym do FTP takim jak

http://www.programosy.pl/program,flashfxp.html

tak sobie gdybam, że klientowi nie udaje się wprowadzić komendy PASV a potem jest ten błąd z racji że nie jest pasywny-->sprobuj wylaczyc ten tryb pasywny i sprobuj
Image Image
Awatar użytkownika
Magik
~user

Dołączenie: 08 Maj 2004, 09:17
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 886

Pasv - comend ftp

Postprzez swkdba 12 Lis 2008, 16:39

to dobrze gdybasz ... wszystko działa już poprawnie, w razie jakich kolwiek problemów z tą funkcję, sięgnę po lepszy towar :) THX :)
swkdba
~user

Re: pasv - comend ftp

Postprzez izzy 25 Lip 2009, 19:58

Witam !

Piszę w tej samej sprawie, ponieważ mam ten sam problem z przesłaniem plików na serwer, a dokładnie php-fusion.
Przy przesyłaniu w pewnym momencie wyskakuje mi ten PASV. sciana
Według wskazówek wyłączyłem opcję pasywnego transfera, ale nic to nie daje !
Nie mogę się z tym uporać od dłuższego czasu i szlak mnie trafia, proszę o pomoc !

P.S. Wiem, że odkopuje stare tematy za co przepraszam, ale zostaliście ostatnią deską ratunku ;d
izzy
~user

Dołączenie: 25 Lip 2009, 19:50

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości