• Ogłoszenie:

Księgowość dla programisty

Wszystko odnośnie tworzenia grafiki - obróbka, problemy, oceny.
Tworzenia Stron internetowych - HTML, PHP, MySQL...

Postprzez saddav Wczoraj, 21:04

reklama
Jak prowadzicie księgowość, jeśli pracujecie jako programiści na własną rękę i otrzymujecie wynagrodzenie od różnych zleceniodawców? Na razie sam zajmuję się rozliczeniami i podatkami, ale nie jestem pewien, czy prawidłowo wypełniam wszystkie dokumenty i ujmuję wydatki. Czy w takiej sytuacji warto skorzystać z usług biura rachunkowego, czy też dla pojedynczego programisty jest to zbędne utrudnienie?
saddav
~user

Dołączenie: 30 Cze 2023, 15:40

Postprzez FEISKO Wczoraj, 21:05

Jeśli pracujesz samodzielnie, na początku wydaje się, że łatwo jest samodzielnie uporać się z księgowością. Jednak gdy pojawiają się płatności zagraniczne i różne wydatki, pytań staje się znacznie więcej
FEISKO
~user

Dołączenie: 29 Lip 2023, 13:07

Postprzez TELLA Wczoraj, 21:09

Na początku też miałem wrażenie, że księgowość nie jest niczym skomplikowanym, dopóki nie przybyło klientów i różnych wydatków. Szczególnie mylące były dokumenty dotyczące płatności oraz fakt, że część wydatków trzeba było rozliczać osobno. W pewnym momencie po prostu zaczęłam się zagłębiać w to, co w ogóle wchodzi w zakres pracy biuro rachunkowe aby zrozumieć, jakich spraw nie da się załatwić samodzielnie
TELLA
~user

Dołączenie: 02 Lip 2023, 21:51

Powróć do Grafika & Webmastering

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości