Jak przekonwertować ten dzwięk do formatu mp3.

Nie mogę sobie z tym dzwiękiem poradzic aby go przekonwertować do mp3, gdyż dzwięk stale mi się rozjeżdża względem obrazu. Przesuwanie dzwięku względem obrazu też nie przynosi efektów, gdyż problem nie tkwi w "głownym" podkładzie dzwięku ale w dzwięku "pobocznym" Może przedstawię to na przykładzie: Wchodzi rycerz do tawerny i nawiązuje gadkę z barmanem. Przez cały czas towarzyszy temu delikatne tło muzyczne "melodia" Po chwili ten sam rycerz rzuca mieczem o ziemię. Podkład muzyczny trwa przez cały czas jednak brzdęk rzuconego miecza w czasie trwania podkładu muzycznego jest opóźniony. Miecz zdązył upaść na ziemię rycerz odwraca głowę a dopiero słychać brzdęk miecza o ziemię. I tutaj mam problem nie z głownym podkładem muzycznym ale z tymi drobnymi dzwiękami. Przesuwanie dzwięku względem obrazu nie przynosi żadnego rezultatu no bo jaki ? Przesuwając dzwięk tłuczonego miecza o ziemię przesunę i podkład muzyczny co w efekcie zaowocuje że wyjdzie on przec tawernę do której wchodzi rycerz. Próbowałem wlączyc film w dowolnym playerze i nagrywac prze program do edycji dzwięku ale to też nic nie daje. Czy ktoś wie jak sobie poradzic z takim problemem ? Prosżę o pomoc.