Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

instalacja windowsa • programosy.pl

• Ogłoszenie:

instalacja windowsa

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

instalacja windowsa

Postprzez d4v1d 04 Sie 2006, 00:13

reklama
mam problem, mam laptopa toshiby i ma on zewnetrzny cd-rom na usb czyli jak wlacze kompa to w biosie to mi go nie wykrywa i nie mam jak zainstalowac na nowo windowsa, dopiero jak uruchomi sie windows widzi mi ten cdrom, mam zainstalowaneg aktualnie xp-ka ale chcem na nowo go przeinstalowac.. macie jakies propozycje??? zapomnialem dodac ze nie ma stacji dyskietek :)
Awatar użytkownika
d4v1d
~user

Dołączenie: 08 Lip 2005, 23:23
Pochwały: 1

Postprzez kahoona 04 Sie 2006, 10:19

Po pierwsze - enable usb, enable boot from usb - coś takiego w BIOS masz?
Po drugie - skopiować pliki instalacyjne na twardy dysk i stamtąd przeprowadzić instalację - ale bez formatowania dysku (chyba że założysz partycję tylko na pliki instalacyjne i jej nie sformatujesz).
...no to żegnam... i kropka.
kahoona
~user

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 10:19
Pochwały: 475

Postprzez d4v1d 05 Sie 2006, 02:11

zrobilem oddzielna partycje na ktorej jest instalka, w biosie jest tylko ustawienie na enable/disable fdd oraz keyboard, zapomnialem dodac ze jest w laptopie miejsce na pcmcia/ mam karte pcmcia z przejsciowka na karte flash disk ( mam karte flash disk ultra 1 GB) wiec moze jakos zbootowac ja? zeby uruchomilo z niej w biosie/chodzi mi zeby zrobic z niej dysk startowy... jest to wykonalne? bo nic innego nie przychodzi mi do glowy... Dzieki z gory za wszelka pomoc.
Awatar użytkownika
d4v1d
~user

Dołączenie: 08 Lip 2005, 23:23
Pochwały: 1

Postprzez kahoona 05 Sie 2006, 09:09

Wykonalne to może i jest - ale skoro nie masz takiej opcji w BIOS - to lepiej nie baw się w to, bo zostaniesz z laptopem, na którym nie ma systemu i nic też się zainstalować nie da.

Takie klawisze jak DEL, F8, F11, INSERT podczas pięciu sekund od naciśnięcia klawisza POWER powodują coś? Jakieś wejście do BIOS?
Bo nie za bardzo chce mi się wierzyć, że BIOS masz tak ubogi...
Zerknij może w instrukcję obsługi.
...no to żegnam... i kropka.
kahoona
~user

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 10:19
Pochwały: 475

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości