Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Explorer.exe restartowanie • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Explorer.exe restartowanie

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Postprzez musashi_007 14 Paź 2008, 10:24

reklama
Witam ponownie. Od kilku dni mam mały problem, który polega na tym, że explorer.exe resetuje mi się co jakiś czas. Po rzuceniu okiem w podgląd zdarzeń mamy następująco:

Kod: Zaznacz wszystko
Powłoka systemowa została nagle zatrzymana i uruchomiono Explorer.exe.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Według podglądu źródłem jest "Winlogon" , natomiast identyfikator zdarzenia to 1002. Jakieś pomysły ?
musashi_007
~user

Dołączenie: 25 Mar 2007, 13:07

Postprzez Magik 14 Paź 2008, 13:35

hmm.....tak na oko 3 opcje

:arrow: syfek w kompie
:arrow: jakas cudowna poprawka lub jej brak
:arrow: duzo uruchomionych procesow i explorer pada
Image Image
Awatar użytkownika
Magik
~user

Dołączenie: 08 Maj 2004, 09:17
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 886

Postprzez Yaku 16 Paź 2008, 12:26

Mam identyczny błąd.
Do tego pojawia mi się windowsowa notka o błędzie z możliwością wysłania treści błędu w JĘZYKU ANGIELSKIM (mam polski system xD )
Awatar użytkownika
Yaku
~user

Dołączenie: 18 Sie 2005, 14:15
Pochwały: 3

Re: explorer.exe restartowanie

Postprzez musashi_007 18 Paź 2008, 15:27

Pierwsza opcja odpada, przeskanowałem całość kompa czym się dało, bez rezultatów. Przejrzałem oraz przeskanowałem też rejestr pod tym kątem, dalej nic. Poprawki wszystkie są świeże, poza tym, wcześniej ten problem nie występował, a do jego występowania łatek nie zmieniałem. Procesów też nie jest za dużo, kompa mam b. mocnego. No i wcześniej to się nie zdarzało..

Dodano 26.10.2008 13:20:20:
Mały update.

Skopiowałem nowe pliki winlogon.exe i explorer.exe z mojej płyty z poziomu konsoli odzyskiwania. Problem powtarza się nadal.. Co jakiś czas powtarzam skany wirusowe i anty-spyware z coraz to nowszymi bazami danych wirusów, bez skutku. Powoli kończą mi się pomysły :P
musashi_007
~user

Dołączenie: 25 Mar 2007, 13:07

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości