Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
dysk twardy • programosy.pl

• Ogłoszenie:

dysk twardy

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Dysk Twardy

Postprzez Jamalmichal 25 Lut 2008, 22:01

reklama
Mam pytanie. Mam dysk twardy 150 gb podzielony na partycje C i E. NA dysku C zainstalowalem windowsa, poznije niechcaca zainstalowalem na dysku E i teraz mam dwa wndowsy i wogole namieszane jest itd. Czy moge jakos sformatowac claly dysk twardy? bez urzycia dyskietki startowej? Zeby wszystko w cholere pousuwac
AZS KOSZALIN 4EVER :D
Awatar użytkownika
Jamalmichal
~user

Dołączenie: 15 Lis 2007, 13:17

Postprzez MUTOPOMPKA 25 Lut 2008, 22:50

oczywiście, że tak. Wkładasz CD instalacyjny z systemem, startujesz z niego kompa, zaczynasz proces instalacji. W pewnym momencie dojdziesz do wybory partycji, na której ma być instalowany system. Ty wybierasz usunięcie partycji (obydwóch) i zakładasz spowrotem, formatując partycje na NTFS. Po tym fakcie będziesz miał świeży system, bez żadnych udziwnień.

Ale musisz wiedzieć, że ta operacja będzie kosztować Ciebie utratę danych na wszystkich partycjach.
Ubuntu user (Lucid - 10.04)
Awatar użytkownika
MUTOPOMPKA
^zasłużony

Dołączenie: 17 Lis 2004, 21:38
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 787

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości