Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
ddr do płyty głównej • programosy.pl

• Ogłoszenie:

ddr do płyty głównej

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

DDR do Płyty głównej

Postprzez oszukista1 21 Mar 2007, 00:02

reklama
Witam! Mam płytę główną KOBIAN KOB KT266a FDSX. Zamierzam kupić sobie do niej 1Gb DDR ramu. Czy mógł by mi ktoś powiedzieć ile na maxa mogę wcisnąć do niej ramu oraz jakie jest ograniczenie taktowania(teraz działam na SD ramach i jest 133mhz) Czy na DDR będę miał też tylko 133 lub 266(chciałem kupić takie z 400mhz)
oszukista1
~user

Dołączenie: 31 Sty 2007, 19:19

Postprzez Mike 21 Mar 2007, 00:25

oszukista1 napisał(a):Czy mógł by mi ktoś powiedzieć ile na maxa mogę wcisnąć do niej ramu

masz na niej 2 banki pamięci i w każdy możesz włożyć max 1 GB
Plyta na maxa obsłuży 2 GB ramu

oszukista1 napisał(a):chciałem kupić takie z 400mhz

możesz kupić 400MHz

Ta płyta ma dodtakowo 2 banki na pamięsi SDRAM, ale nie możesz wkładac jednocześnie ddr i sd.
Awatar użytkownika
Mike
*mod

Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości