Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
comodo application agent - czy ta usługa jest bezpieczna? • programosy.pl

• Ogłoszenie:

comodo application agent - czy ta usługa jest bezpieczna?

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Comodo Application Agent - czy ta usługa jest bezpieczna?

Postprzez neeven 14 Paź 2007, 10:14

reklama
Cześć! :)

Mam do Was takie grzeczne zapytanie.A mianowicie:
Co myślicie na temat usługi instalowanej wraz z Firewallem Comodo,którą jest Comodo Application Agent,czy jest ona bezpieczna?Ja ją od razu wyłączyłem ale chciałbym jednak posłuchać Waszego zdania na ten temat bo nie wiem czy wyłączenie tej usługi nie wpłynie na poprawne funkcjonowanie Firewalla Comodo.
Awatar użytkownika
neeven
~user

Dołączenie: 20 Paź 2006, 01:12
Pochwały: 3

Postprzez kahoona 14 Paź 2007, 11:37

Jest bezpieczna i KONIECZNA dla poprawnego działania firewalla. Kontroluje aplikację i tak zwane "dll injections" - na przykład wywołanie skierowane do zarejestrowanej i "bezpiecznej" dla Comodo aplikacji (na przykład GG) przez program i biblioteki bezpośrednio nie łączące się z internetem (i z tego powodu nie podlegające "rejestracji i nadzorowi" normalnego trybu firewalla) - na przykład PowerGG. Analogicznie - czytasz w wordzie tekst, klikasz linka z tekstu, uruchamia się przeglądarka. Normalnie - bez zastrzeżeń. Z firewallem powinien być alarm, że interfejs przeglądarki został zmieniony przez "wywołanie" z innego programu. To samo z linkami z GG.
To po prostu "druga część" - pierwsza kontroluje dostęp do sieci, ta akurat - samą aplikację comodo i to, co powyżej.

Ma działać. Nic złego nie robi, a wprost przeciwnie.

Autor postu otrzymał pochwałę
...no to żegnam... i kropka.
kahoona
~user

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 10:19
Pochwały: 475

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości