Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Avast dużo wirusów win32:rootkit-gen [rtk] • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Avast dużo wirusów win32:rootkit-gen [rtk]

Bezpieczeństwo systemów, usuwanie wirusów, dobieranie programów antywirusowych. Obowiązkowe logi w tym dziale: trzy z FRST + Gmer.

Postprzez szymmon 27 Lut 2010, 12:54

reklama
Przykłady:
C:\Documents and Settings\Filip\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\HS1A09Z0\vzgomuf[4].htm\[UPX] - typ kon trojanski

C:\DOCUME~1\Filip\USTAWI~1\Temp\iqgfypvt.exe\[UPX] - typ kon trojanski Win32:Hupigon-LIE [Trj]

C:\WINDOWS\system32\drivers\448858717.sys - typ rootkit

C:\DOCUME~1\Filip\USTAWI~1\Temp\wioxoup.exe typ ROBAK, Win32:Malware-gen

C:\DOCUME~1\Filip\USTAWI~1\Temp\tdkbvyq.exe typ ROOTKIT TYP: Win32:Rootkit-gen [Rtk]

C:\Documents and Settings\Filip\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\KT6ZO1YV\hyxrmxs[4].htm TYP: ROOTKIT, Win32:Rootkit-gen [Rtk]

Witam od wczoraj moj komp nie działa jak należy, avast zaczał znajdować wirusy. Przestały mi działać niektóre sterowniki np. drukarka, klawiatura, mysz, dźwięk. Komputer strasznie długo się włącza (długo się ładuja pliki jak się pulpit pokaze)
Komputer strasznie muli. Ciągle wyskakuje wirus typu ROOTKIT, albo KON TROJANSKI, albo ROBAKI jakieś. Wyskakuje w C:\WINDOWS\system32\drivers albo C:\Documents and settings\Nazwa\Ustawienia lokalne
z resztą na górze wkleiłem wam.

Co zrobić?

LOGI: RSIT http://wklej.org/id/286817/
http://wklej.org/id/286819/

OGL http://wklej.org/id/286837/
szymmon
~user

Dołączenie: 27 Lut 2010, 12:06

Postprzez Incubuspl 27 Lut 2010, 15:37

Witaj
mam dokładnie tak samo jak Ty. Już 6h siedze nad tym. Potraktowałem go najnowszym Hirensem 10.2 + Avast najnowszy+ Ad-aware najnowszy i NIC. Jak jest tak dalej jest.
Jeden ze spywaremów sklasyfikował mi 8n wirusów jako
Rootkit.Unclassified/USBHubB
a między innymi znajdują się w tej paczce
Hupigon-LIE
Crypt-FVU
Malware-gen
Treaz jeszcze potraktuje go NOD32. Jedyną wspólną cechą jest to że wszyscy mamy Avasta. Dam znać czy coś poszło. Jakby ktos miał jakieś pomysły to niech pisze.
Incubuspl
~user

Dołączenie: 27 Lut 2010, 15:25

Postprzez jarski185 27 Lut 2010, 15:42

Incubuspl napisał(a):Jakby ktos miał jakieś pomysły to niech pisze.

Zastosuj się do zasad działu w którym piszesz.
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Postprzez wojtas 27 Lut 2010, 20:22

szymmon, Daj loga z combofixa ale zainstaluj wraz z nim konsolę odzyskiwania ( instrukcja programu )
Image
Awatar użytkownika
wojtas
*mod

Dołączenie: 13 Sty 2006, 16:00
Miejscowość: Krzeszyce
Pochwały: 1656

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości