Po problemach z Comodo chciałem wrócić do Sunbelta, którego lubiłem. No więc instaluję. W okienku instalacji przez ułamek sekundy wyświetla się (ledwo co screena zrobiłem):

Potem się instaluje i gdy nad paskiem postępu instalacji jest napis "Registering firewall with Windows Security Center" to pasek sie zatrzymuje i po ok. 2-4 sek pojawia się okienko "ERROR: INTERNAL ERROR", klikam "OK", instalacja się zwija i się nie instaluje.
Już kiedyś reinstalowałem Sunbelta i było wszystko ok. Wydaję mi się, że ma to jakiś związek z tym co opisałem w ostatnim poście w tym temacie: problem-z-odinstalowaniem-comodo-uninstall-comodo-firewall-vt105376.html . Pewnie coś nabroiłem

Mam też inny problem, ale nie chcę nowego tematu zakładać. Mianowicie gdy odinstalowywuję Zone Alarm'a to jak proces dojdzie do 52% to wyskakuje mi okienko:
"SvCom_LogonSensor: can't open registry key "\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon"
po ok. 10 sek komputer sam się restartuje i dopiero wtedy jeszcze raz odinstalowywuję Zone Alarm'a i już wszystko jest spoko.
Dodam, że kilka dni temu (po problemach z comodo) za pomocą jv16 Power Tools zrobiłem czyszczenie rejestru. Wykryło sporo błędów, więc kliknąłem "Napraw" i ileś ich naprawił. Tylko głupi nie zrobiłem kopii tych plików

Postanowiłem w ogóle teraz nie tykać się rejestru, bo chyba kompa rozwalę

Czy można w jakiś łagodny sposób pozbyć się tych problemów