Zgodnie z coroczną tradycją:
Nasze top10 gier roku 2010Nasze top10 gier roku 2011Nasze top10 gier roku 2012Nasze top10 gier roku 2013W tym roku wcześniej startujemy z zabawą, ale dostałem olśnienia, ze trzeba stworzyć, po raz piąty, taki temat i mógłbym potem zapomnieć.
Proponuję by każdy chętny napisał swoje TOP10 gier z tego roku, z krótkim uzasadnieniem

Zapraszam do zabawy

LORDS OF THE FALLEN - świetny RPG z fajnym rozwojem postaci, ciekawą fabułą, mnóstwem ekwipunku, przepięknie zaprojektowanymi lokacjami, śliczną grafiką i muzyką. Super

DIABLO III REAPER OF SOULS/ULTIMATE EVIL EDITION - bardzo dobry dodatek, dodający mnóstwo contentu i ustanawiający zabawę w Diablo na nowo, długie godziny gry za mną i jeszcze przede mną.

TALISMAN DIGITAL EDITION - co prawda nie ma tych samych emocji, które towarzyszą przy grze w papierową wersję, ale Magia i Miecz pełną gębą, co jest mega przyjemne.

ŚRÓDZIEMIE CIEŃ MORDORU - AC + Władca Pierścieni, to musiało się udać. I udało się, mimo niedociągnięć świetnie się przy niej bawiłem.

RISEN 3 TITAN LORDS - zwieńczenie trylogii Rise, powrót do Gothicowych średniowiecznych klimat, masa ciekawych zadań i znajdziek, 35h nie poszło na marne.

LARA CROFT AND THE TEMPLE OF OSIRIS - TR w innym wydaniu, póki co Single przeszedłem, ale coop na pewno jest świetny, z resztą jak w Guardianie.

WOLFENSTEIN THE NEW ORDER - jak dla mnie strzelanka w starym, dobrym stylu, bardzo przyjemnie się grało, no i najważniejsze, lepszy po kroćset od Wolfa z 2009 roku.

METAL GEAR SOLID GROUND ZEROES - tylko "demo", ale dowiedzieliśmy się czego mniej więcej można się spodziewać po The Phantom Pain, którego nie mogę się doczekać!
No i udało mi się wymyślić tylko 7 pozycji

Na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że nie grałem jeszcze w kilka pozycji, np. Far Cry 4, czy DA Inkwizycja, a sądzę, że mogłyby się owe tytuły znaleźć w zestawieniu

Pozdrawiam