Koniec roku, więc dobry moment na podsumowanie wszystkich gier 2011r. Każdy może napisać swoje TOP10, z krótkim uzasadnieniem lub bez. Zapraszam do dyskusji i prezentacji swojej listy (tylko bez kłótni

Oczywiście platforma nie ma znaczenia.
Wiedźmin 2 Zabójcy Królów - mój nr 1 tego roku, fenomenalna gra pod każdym względem, siedzisz i grasz jak zaczarowany, nie myśląc o niczym innym
TESV: Skyrim - niesamowita gra, otwarty piękny świat, mnóstwo rzeczy do zrobienia, szkoda, że marna fabuła
RAGE - ID wiadomo, między innymi na ich grach się wychowałem, świetna gra, piękna grafika
Assassin's Creed Revelations - zwieńczenie świetnej serii, miło się grało
Deus Ex: Bunt Ludzkości - nie lubię za bardzo klimatu cyberpunku, ale ta gra przyciągnęła mnie na długie godziny, świetny klimat, otwartość wykonywania misji, warto zagrać
Trine 2 - druga część świetnej platformówki, piękna, bajkowa grafika, baśniowy klimat
Arcania Fall of Setarrif - w zeszłym roku w moim top10 była Arcania, w tym jest dodatek do niej, to nie Gothic, ale grało się dobrze
PES12 - bo nie FIFA12

Orcs Must Die - świetne tower defense, lubię takie gry
Avadon The Black Fortress - fajny, niezależny RPG, pokazuje, że grafika to nie wszystko
Zasługujące na uwagę imo jeszcze były:
Bulletstorm, Alice: Madness Returns, Crysis 2 - przy nich również się dobrze bawiłem