Mówisz że na dłuższe trasy GPS - więc N85 jest idealnym rozwiązaniem. Włączysz sobie GPS'a i odplaisz transmiter FM i droga staje się przyjemniejsza

.
Sam posiadam Nokię N85 z kartą 8GB i powiem Ci że to super telefon. Fotki robi znakomite, muza gra trochę cicho ale na słuchawkach basi porządnie

. Posiada również klawisze multimedialne które pomagają przy zarządzaniu muzą (Play/Pauza, Stop, w przód, w tył) i służą również jako (powiększ i pomniejsz) w aparacie lub przeglądarce internetowej. W tym telefonie również nie otrzymasz komunikatu o braku pamięci ponieważ ma procesor ARM 11 369 MHz i 120MB Ramu. Z tego co ludzie piszą to N85 lepszy od N95 8GB czy N96 ponieważ bateria trzyma znacznie dłużej bo posiada wyświetlacz OLED

i ogólnie jest wytrzymalszy, szybszy itp.. Dobrym narzędziem jest też transmiter FM ,fajnie można ludzi podenerwować

sam ostatnio tak robiłem w barze

ale musisz być blisko odbiornika bo maks zasięg do zwykłego radia to ok 2.5 - 3m inna sprawa do samochodowego radia (jest troche lepiej).
Jedynym problemem jest crackowanie telefonu ale wczoraj znalazłem aplikację HelloOX która pomaga mi w instalacji nie podpisanych aplikacji *sis czy *sisx.
Za swój zapłaciłem ok. 500 zł za używany i nie żałuję że kupiłem taki telefon - ma wszystko co trzeba MP3, Aparat, Wi-Fi, (A)-GPS, czujniki ruchu, klawisze multimedialne i wiele wiele innych zalet.
Tutaj podaję Ci link do specyfikacji tej Nokii na portalu MGSM:
http://www.mgsm.pl/katalog/nokia/n85/ .

.
Na twoim miesjcu wybierał bym 6710 Navi albo N85

.
Pozdro!