Mike napisał(a):Tak, czy inaczej jest sporo osób, które nie 'czują' pracy silnika.
Być może, ale dla mnie to jest poza możliwością objęcia rozumem

Dla mnie auto nie jest tylko środkiem transportu z punktu A do B.

Lubię czuć auto
 To jak pracuje silnik, skrzynia biegów, zawieszenie, jak moc trafia na koła jest dla mnie czymś bardzo ważnym i jak najbardziej wyczuwalnym podczas jazdy, niekiedy dość szybkiej tak więc np. zmiana ogumienia z letniego na zimowe mimo że pogoda jest jeszcze znośna w plusie bywa nie miłym zaskoczeniem
 To jak pracuje silnik, skrzynia biegów, zawieszenie, jak moc trafia na koła jest dla mnie czymś bardzo ważnym i jak najbardziej wyczuwalnym podczas jazdy, niekiedy dość szybkiej tak więc np. zmiana ogumienia z letniego na zimowe mimo że pogoda jest jeszcze znośna w plusie bywa nie miłym zaskoczeniem 
Tak samo nie lubię wsiadać do nieznanego auta, bo nie wiem jak wykorzystywać moc i moment obrotowy silnika, a co za tym idzie jak efektywnie wyprzedzać i jak korzystać ze skrzyni biegów...
 Wiadomo pojadę, ale nie sprawia to takiej przyjemności jak jazda znanym już autem
 Wiadomo pojadę, ale nie sprawia to takiej przyjemności jak jazda znanym już autem 

. Niestety turbodziurę czuć.
. Niestety turbodziurę czuć.