Tak dla sprostowania dodam jeszcze tutaj dwie wypowiedzi użytkowników z innego forum którzy zakupili ten dysk.
Kupiłem ostatnio ten dysk. No nie powiem fajnie wygląda stylowo i w ogóle ale jedno co najbardziej wkurza a czego nie ma w recenzjach że dysk ma pewne ograniczenia. Mianowicie sformatowany jest w FAT32 i wszystko działa pięknie do puki użytkownik nie pomyśli sobie że fajnie byłoby też wrzucić jakiś obraz płyty DVD z filmem. I tu wyskakuje problem bo FAT32 nie przyjmuje plików ponad 4GB. Co robimy?? Formatujemy do NTFS i tu pojawia się problem bo dysk po takiej operacji uruchamia się nawet do 3minut. Niby drobnostka ale powiem szczerze że się wkurzyłem. Kto takie piece of shit teraz robi. I kto używa jeszcze FAT32??
Mój także był na początku w FAT32 ale system także miałem zainstalowany w FAT32. Owszem dysk działał, odpalał się jakieś 2 minuty. Mógłbym sformatować go do NTFS ale jak, skoro nawet go komp nie czyta, a poza tym musiałbym najpierw gdzieś skopiować dane które na nim są, bo są mi potrzebne i bardzo ważne ;/
Tutaj druga wypowiedź:
potwierdzam. też kupiłem ten dysk. Był sformatowany w fat32 po konwersji na ntfs jest maksymalna kicha z podłączaniem i odłączniem dysku. Jak z paska tray odłlaczy się dysk na jego lcd pojawia sie info 'scanning...' i trwa około 5min. mozna, co prawda, odłączyć usb i nic sie nie dzieje, ale po ponowym podłączeniu trzeba odczekać kolejne kilka minut, aż skonczy się 'scannig...'. Ta wada jak dla mnie dyskwalifikuje dysk. Jeżeli po podłączeniu/odłączeniu trzeba czekać ponad 5 min na możliwość używania dysku to KICHA!
Sam już nie wiem co zrobić... Jedyne na co mam chęć to kolejny format i instalacja na FAT32, ale nie wiem czy to pomoże ;/