tylko serwis i kabel serwisowy

"spsycho"
oklahoma napisał(a):Dla lubiących kombinować ze swoimi telefonami fleszowanie itd...itp...http://www.softgsm.pl/

xapsel napisał(a):Witam!
Od kilku minut posiadam telefon Nokia 6030 w sieci Era i chcialbym sciagnac do niego SimLocka...mam kilka programow dla nokii DCT-4(bo tego sie chyab tyczy)...niestety napotykam na pewien problem, gdyz po wpisaniu(bez karty sim) kodu odblokowujacego nic sie nie dzieje....wklepuje #pw+xxxxxxxxxx+x# i nic...cisza, klikam na "sluchawke zielona" i wyskakuje mi, ze tylko alarmowe
...wlozylem tez na probe swoja karte IDEI czy przypadkiem simlock nie byl wczesniej sciagniety...wyskakuje prosba o wpisanie kodu PIN, wpisuje po czym wyskakuje informacja, ze telefon ma ograniczenia, prosze wpisac kod ograniczen...daje 12345, 1234, 0000, 00000 wiekszosc standardowych i nic...nie wiem co dalej robic, czy czeka mnie wizyta w komisie?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
 bo to było ze dwa lata temu, wiec niestety nie pamietam. Wiem tylko tyle ze go ściągnałem
  bo to było ze dwa lata temu, wiec niestety nie pamietam. Wiem tylko tyle ze go ściągnałem   
 xapsel napisał(a):klikam na "sluchawke zielona" i wyskakuje mi, ze tylko alarmowe

pixel13 napisał(a):jak mam sciagnac simlocka z sieci meteor??

jedynie na wyswietlaczu pojawil sie napis zly kod czy co takiego. prosze Was o pomoc:
 jedynie na wyswietlaczu pojawil sie napis zly kod czy co takiego. prosze Was o pomoc:

1.Kupujemy Nokie 6030 z sim-lockiem  
2.Sciagamy "Code Calculator 5.4"
3.Odpalamy programik i ustawiamy odpowiednio;
- ASIC:2 (koniecznie 2 musi byc)
- wrzucamy Imei, wybieramy kraj i operatora
- w settings zaznaczamy "use Box serial ID" na "32836"
4.Calculate, wpisujemy kod 7 
5.Do telefonu wkladamy karte innego operatora niz na ktorego jest blokada
6.Wpisujemy pin na karte, wyskakuje "ograniczenie cos tam", klikamy cofnij i wpisujemy wygenerowany kod np. #pw+ XX XX XX XX XX XX XX X +7#
7.Cieszymy sie zaoszczedzona kasa  
Zycze powodzenia. Przypominam, ze zdejmujac simlocka traci sie gware

sz3kla napisał(a):Słuchaj jodzet.
Ja z tego modelu nie ściągałem jeszcze sim-locka, ale znalazłem w necie pewną instrukcje jak go ściągnąć.
Skoro znalazłem to zamieszczam poniżej ;
[code]1.Kupujemy Nokie 6030 z sim-lockiem
2.Sciagamy "Code Calculator 5.4"
3.Odpalamy programik i ustawiamy odpowiednio;
- ASIC:2 (koniecznie 2 musi byc)
- wrzucamy Imei, wybieramy kraj i operatora
- w settings zaznaczamy "use Box serial ID" na "32836"
4.Calculate, wpisujemy kod 7

Powróć do GSM - Telefonia komórkowa
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości