Mike napisał(a):Zaproponowałem mocny i stosunkowo tani zasilacz - jest to podobna wydajność do zaproponowanego przez ciebie SS 620.
Mocny, ale wg mnie po prostu na te czasu już za mocny (chyba że do SLI\CF). Wydajność może i podobna, ale jakość pracy, wykonania - pod tym względem to są innej klasy zasilacze wg mnie. SS jest praktycznie nie słyszalny, SXS2 również cichy, ale coś tam w porównaniu do SS jest słuchać. O tym z jak wysokiej klasy jakości wykonania słynie firma Seasonic chyba za dużo mówić nie muszę. OCZ również robi bardzo dobre zasilacze, ale jednak nie dorównują one IMO do Seasonic'a (tak się składa że z dwoma z nich miałem styczność, tylko OCZ w wersji 600W)
Mike napisał(a):Co do zużycia prądu przez nowe podzespoły, to nie są to wartości oszałamiające - często zużycie przez nowe serie gpu oraz cpu (bo te są tu najbardziej prądożerne) spada minimalnie lub wcale.
Nowe procesy technologiczne praktycznie zawsze skutkują mniejszym poborem prądu. Chyba że różnica w poborze prądu pod maksymalnym obciążeniem pomiędzy i7 2600k a i7 950 rzędu 80W to jest mało... Nie wiem, dla mnie to jest duża różnica jeśli chodzi o CPU.
i5 6600K @ ? || Prolimatech Megahalems + 2x Enermax Magma Advanced 120mm || Asus Maximus Ranger VIII || 2x4GB G.Skill RipjawsV 2400Mhz Cl15 @ ? || Chwilowy brak GPU || Crucial MX100 256GB || Corsair RM650 || Phanteks Enthoo Pro M + 3x Enermax Magma Advanced 120mm + 2x Corsair AF120 QE || Gigabyte Force K7 || Razer Deathadder Chroma || Samsung T23B350 || Playstation 4 500GB || Microlab FC530 || Lenovo Y580 + Plextor M5S 128GB || HTC One M7