• Ogłoszenie:

Zanik stacji dysków cd

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Zanik stacji dysków cd

Postprzez tadek49 11 Gru 2010, 11:37

reklama
Witam.Mam Laptopa Acer Extensa 7220.Od pewnego czasu zanika mi Stacja dysków CD ,po prostu jest Dysk C,D,E,ale nie ma F Stacji dysków CD , Żeby ją przywrócić muszę przywracać kopie systemu.Nawet nie wykrywa mi nagrywarki zewnętrznej.Po przywróceniu kopii systemu wszystko jest OK.System przywracam Acronisem,wkładam płytę do nagrywarki zewnętrznej i chociaż jej nie widać płyta się uruchamia)Nagrywarka wewnętrzna płyty nie uruchomi,a kopię systemu ze wszystkimi sterownikami i programami mam na dysku D.W ten sposób nie muszę instalować od nowa.Czy można temu jakoś zaradzić?Co może być przyczyną?
Pozdrawiam.
tadek49
~user

Dołączenie: 21 Sty 2006, 12:56
Miejscowość: Konin

Zanik stacji dysków cd

Postprzez jarski185 11 Gru 2010, 12:10

Coś pokopane ze sterownikami. Obraz partycji powinien być robiony świeżo po instalacji. To się nagle stało? Po instalacji czegoś ten problem zaczął się pojawiać?
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Zanik stacji dysków cd

Postprzez tadek49 11 Gru 2010, 12:36

To zależy.Wyłączyłem z traya pocztę Incredimail,przeglądałem internet i wyłączyłem laptopa.Na drugi dzień właczyłem,a Stacji dysków CD już nie było.Przywróciłem pocztę do traya,ale to nic nie pomogło,musiałem przywrócić kopię.Innym razem nic nie robiłem tylko przeglądałem internet,a po wyłączeniu to samo.
tadek49
~user

Dołączenie: 21 Sty 2006, 12:56
Miejscowość: Konin

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości