Mam pytanie jak mam obraz płyty na dysku i chce zrobić tak aby po nagraniu na DVD nikt jej nie mógł przekopiować ani przegrać płyty (no chyba że Clone CD ale może ktoś zna zabezpieczenie które nie przejdzie clone cd)
Program Ulead Workshop2
adobe encore
Nie wypalicie plyty zabezpieczonej CSSem na zwyklych negrywarkach dvd. Do tego jest potrzebmna profesjonalna tłocznia, gdzie proces "wypalania" przebiega zupełnie inaczej.
Zabezpieczanie plyty za pomoca CSS, polega na tym, ze w projekcie ustawiasz opcje CSS. To powoduje, ze dany program umieszcza informacje w obrazie plyty ( w postaci odpowiedniej flagi) o tym, ze plyta ma byc zabezpieczona. Jednak samo zabezpieczenie ( chyba 12 cyfrowy kod ) i odpowiednia struktura plyty jest tworzona dopiero w tloczni.
Trzeba oczywiscie posiadac wykupione licencje na prawo uzywania tego zabezpieczneia.
Nie jestem(edit: teraz juz jestem ) pewien ale projekt z flaga CSS powinien byc dostarczony do tloczni na tasmach DLT ( takie duze dyskietki 80GB, z korekcja bledow), a nie wypalony na DVD. Z tego co pamietam robilem w Encore projekty z wlaczonym CSS i te plyty w ogole nie startowly (oczywiscie wypalalem je na zwyklej nagrywarce).
precel napisał(a):jaj sobie robisz
nie ma takiego programu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości